Zehirli gazların atılması kamerada

Türk ordusunun Werxelê’deki savaş tünellerine dönük zehirli gaz kullanması, gerillalar tarafından kamerayla kaydedildi.

Gerillalar, Türk ordusuna karşı verdiği amansız savaşın yanı sıra direnişin her gününü kameralarla kaydederek, günlüklere yazarak tarihe mal ediyor.

İşgalci Türk ordusu, Werxelê alanında operasyon başlattığı 8 Haziran’dan beri aralıksız olarak kimyasal ve zehirli gaz kullanıyor. Avaşîn alanında eylemde olan gerillalar, Türk askerlerinin Werxelê savaş tünellerinde direnen gerillalara dönük zehirli gaz kullandığı anı kameralarına kaydediyor. Tünellerin içerisinden çıkan zehirli gazların dumanı, görüntülerde net bir şekilde gözüküyor.

Werxelê savaş tünellerine yönelik ilk saldırıların başlatıldığı günlerde ağır darbeler yiyen Türk ordusu, yaklaşık iki aydır gerillanın konumlandığı mevzilere yaklaşamıyor. Halatlar ile tünellerin içine gönderilmeye çalışılan patlayıcılar ve kimyasal gazlar, Türk devletinin bu alanda işlediği savaş suçlarından yalnızca birkaçı. Bu iki aylık süre içerisinde Werxelê savaş tünellerine dönük yaklaşık 100 defa gaz kullanıldı, yüzlerce defa bu tünellerde patlama yapıldı. Tüm bunlara rağmen gerillanın direnişini kıramadı.

Savaş tünellerinde yaşananları kameralara kaydeden gerillalar, Türk ordusunun bu tünellerde kullanmadığı gaz çeşidi kalmadığını dile getiriyor. Tünellerin olduğu alanda patlamalardan kaynaklı yaşanan tahribat ise gözler önünde.