Zeki Şengalî mezarı başında anıldı

Êzidî Toplum Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zekî Şengalî şehadetinin ikinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Êzidî Toplum Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zekî Şengalî (İsmail Özden) mezarı başında kitlesel bir törenle anıldı. Tören Şengal Şehit Aileleri Kurumu öncülüğünde, Şehit Berxwedan ve Şehit Dilgeş Şehitliğinde düzenlendi. Saygı duruşu ve askeri törenle başlayan etkinlik, YBŞ ve YJŞ komutanlıklarının Mam Zekî Şengalî’nin anıları ve bağlılığına ilişkin yapılan konuşmalarla devam etti.

Askeri tören ardından, alanda hazır bulunan Êzidî toplumu, YBŞ ve YJŞ  savaşçıları ile Êzidxan Asayişi üyeleri kitlesel bir şekilde Mam Zekî Şengalî’nin mezarının bulunduğu yere gitti ve güller bıraktı.

Mam Zekî Şengalî’nin mezarı başında yapılan konuşmalarda, yaşamı, mücadelesi ve ardında bıraktığı devrimci miras anlatıldı. Êzidî toplumunun bugün geldiği düzeyde Şengalî’nin emeğinin ve alın terinin olduğuna değinilen konuşmalarda, Êzidî toplumunun Mam Zekî’ye borçlu olduğu belirtildi. Bıraktığı mirası ileri götürme ve amaçlarını gerçekleştirme sözü verildi.

Zekî Şengalî (İsmail Özden), 15 Ağustos 2018 tarihinde Şengal’e bağlı Deriyê Şilo’da Türk savaş uçaklarının saldırısı sonucu şehit düştü.