Zendura direnişçileri: Ne olursa olsun zafer bizim olacak

İşgalci Türk devletine karşı büyük bir mücadele veren Zendura direnişçileri şehit düşmeden önce verdikleri son mesajda, "Ne olursa olsun zafer bizim olacaktır" dedi.

Metina’nın Zendura Tepesinde 50 gün boyunca aralıksız bir şekilde mücadele eden Zendura direnişçileri düşmanın tüm saldırılarına rağmen hiçbir şekilde zafere olan inançlarından vazgeçmiyorlar. 5 Haziran günü KDP’nin Metina’da gerilla alanlarına yönelik yaptığı provokasyonları nedeniyle gerillanın tarz taktiğini değiştirmesi gerekti. Bu esnada gerilla Zendura’dan geri çekilme kararını aldı. Bir grup gerilla sağlam bir şekilde geri çekilirken, 6 kişilik bir gerilla grubu da Zendura tepesinde 11 Haziran günü şehadete ulaştı. Şehadete ulaşan gerillalar direniş esnasında telsiz üzerinden bir mesaj verdiler.

Zendura direnişçilerinin şehit düşmeden önce şu mesajı verdiler:

"Tüm halkımızı ve yoldaşlarımızı içten selamlıyoruz. Bilindiği gibi işgalci Türk devleti hareketimize karşı genel Medya Savunma alanlarında Zap, Metina ve Avaşin hatlarında operasyon başlatmıştır. Biz de Zendura’daki arkadaşlar olmak üzere bu direnişte yerimizi alıyoruz. Genel olarak Zap, Avaşin ve Metina’da arkadaşların yürüttüğü direniş ile işgalci Türk devleti hiçbir sonuç almamış. Düşman her türlü saldırıları bize karşı yürütüyor. Ne kadar saldırsalar da hiçbir zaman irademiz kırılmayacak. Ne olursa olsun zafer bizim olacaktır ve bu inançtayız. Düşman ne kadar etkili bir şekilde bize saldırsa da direnişimizi devam ettireceğiz. Her gün düşman psikolojik savaş yürütüp, teslimiyet çağrısı yapıyor. 35 yıldır bu partinin militanları, Önderliğin militanları hiçbir zaman teslim olmuyor ve teslimiyeti asla kabul etmiyor. Arkadaşlar ellerinden geldiği kadar eylemler yapıyorlar. Eylemler de davam ediyor. Direnişimiz daha da büyüyor.

KÜRDİSTAN HALKINA ÇAĞRI

Buradan halkımıza da çağrıda bulunmak istiyoruz. Özellikle Başûrê Kurdistan’daki halkımız işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan topraklarına karşı başlattığı işgali kabul etmemeli. Bu operasyonlar sadece PKK ve özgürlük gerillasına karşı değildir. Bu operasyonlar tüm Kürt halkına karşı başlatılmış operasyonlardır. Başûr halkı da bunu kabul etmemeli, bu topraklar bizimdir. Bu işgale karşı ayağa kalkmalı. Bu eylemler şeklinde olur, protesto olur yani sessiz kalmamalı. Halkı korkutmak için köylere, halka saldırıyorlar. Halkın bağ ve bahçesini tarumar ediyorlar. Türk devleti köyleri boşaltmak ve bu toprakları işgal etmek için kirli bir politika yürütüyor.

Başûr’daki halkımız buna karşı dikkatli olmalı ve bu savaşı sadece PKK’nin savaşı olarak görmemeli. Bu savaş sadece PKK’nin savaşı değildir, bu savaş tüm Kürt halkının savaşıdır. Gerilla olarak sonuna kadar direnişimiz devam edecektir. Bu işgal operasyonlarını bu topraklar üzerinde kırmak ve yok etmek için halkımızda bizi desteklemeli ve yanımızda yerini almalıdır. Rojava’daki ve Avrupa’daki halkımızın, gerillanın direnişini ve mücadelesini selamlamak için yaptıkları eylemleri kutluyoruz. Selamlarımızı gönderiyoruz. Yine Önderliğimizin özgürlüğü ve tecridin kırılması için zindandaki arkadaşların sürdürdüğü açlık grevi eylemlerini selamlıyoruz. Direnişimiz devam ediyor, zafer kesinlikle bizim olacak."