Zendura şehitleri anısına eylemler: 17 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillaları, geçen yıl şehit düşen Zendura Kahramanları anısına gerçekleştirdiği eylemlerde; 17 işgalci Türk askerini cezalandırırken, 4’ü de yaralandı. 3 mobesse kamerası ve 1 radar sistemi de imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Savaş tünellerindeki yoldaşlarımızın ve hareketli timlerimizin Apocu çelikten irade, zafer kararlılığı ve fedai ruhla yürüttükleri direniş ve eylemler kesintisiz sürmektedir. Güçlerimizin 2021 yılında şehadete ulaşan Zendura Kahramanları anısına gerçekleştirdiği eylemlerde; 17 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci yaralanmış, 3 mobesse kamerası ve 1 radar sistemi imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu savaş tünellerini 37 kez patlayıcılarla, 24 kez de kimyasal silah ve zehirli gazlarla bombalamıştır. Direniş alanları 25 kez savaş uçaklarıyla, 20 kez saldırı helikopterleriyle ve ayrıca sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle;

"AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

8 Haziran saat 01:00’da Werxelê Direniş Alanı’na işgalciler tarafından yerleştirilen mobesse kameraları ve radar sistemi YJA Star hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Bu eylemde 2 mobesse ve 1 radar sistemi imha edilmiştir.

8 Haziran saat 15:35’te Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla hedeflenip vurulmuştur. Bu eylemde 4 işgalci cezalandırılmış ve darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

METÎNA BÖLGESİNDE;

6 Haziran’da Girê Hakkari Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ferdi ve orta otomatik silahlarla hedeflenip vurulmuştur. Bu eylemde 4 işgalci cezalandırılmıştır.

7 Haziran saat 12:05’te Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlarla hedeflenip vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır.

8 Haziran saat 18:45’te Girê Hakkari Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla hedeflenmiştir. Bu eylemde 5 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır.

8 Haziran saat 15:55’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenip imha edilmiştir.

ZAP BÖLGESİNDE;

8 Haziran saat 07:00’da Karker Direniş Alanı’na konumlanmak isteyen işgalciler YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle hedeflenmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

8 Haziran saat 14:20 ve 17:00’da Girê Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmiştir. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

9 Haziran saat 00:00 ve 02:15’te Karker Direniş Alanı’na konumlanmak isteyen işgalciler YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle hedeflenmiştir. Bu eylemlerde 2 işgalci cezalandırılmıştır.

KİMYASAL SİLAHLARLA SALDIRI

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

7 ve 8 Haziran’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Akîf savaş tünellerinin önünde ateş yakılarak dumanı tünellere gönderilmeye çalışılmıştır.

8 Haziran’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hejar ve Şehîd Akîf savaş tünelleri patlayıcılarla 9 kez bombalanmıştır.

8 Haziran saat 17:30’da Werxelê savaş tünelleri önünde ateş yakılarak dumanı tünellere gönderilmeye çalışılmıştır. Saat 18:10’da da savaş tünelleri biber gazlarıyla bombalanmıştır.

8 Haziran saat 08:00’dan 18:00’a kadar Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hewrê savaş tünelleri 26 kez patlayıcılarla, 18 kez de kimyasal silahlarla bombalanmıştır.  

8 Haziran’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri patlayıcılarla 1 kez bombalanmıştır.

UÇAK, HELİKOPTER VE OBÜS SALDIRILARI

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

7 Haziran saat 18:20’de Garê bölgesindeki Gûzê köyü çevresi savaş uçaklarıyla 1 kez bombalanmıştır.

7 Haziran’da Girê Hakkarî Direniş Alanı sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

8 Haziran’da Xakurkê bölgesine bağlı Ava Lolanê ve Girê Şêhîd Heqî alanları obüslerle bombalanmıştır.

8 ve 9 Haziran’da Girê Hakkari, Girê Cûdî, Girê FM, Çiyareş, Karker, Şikefta Birîndara Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle 20 kez bombalanmıştır.

8 ve 9 Haziran’da Werxelê, Çiyareş, Şikefta Birîndara, Çemço, Girê Bahar alanları savaş uçaklarıyla 24 kez bombalanmıştır.”