30 yıllık esaret ardından tahliye olan Tamir: Bir yanım yaralı

30 yıllık tutsaklığın ardından tahliye olan 30 yıllık tutsak Ahmet Tamir memleketi Amed’de kitlesel karşılandı. Tamir, "Bir yanım da içeride olan arkadaşlarım için yaralıdır” diyerek duyarlılık istedi.

Kayseri Bünyan 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde 30 yıldır tutsak olan Ahmet Tamir (58)  dün tahliye oldu. Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma” iddiasıyla 1994 yılında müebbet hapis cezası verilen Tamir, sırasıyla Amed, Dîlok, Çewlîg ve Karaman hapishanelerinde kaldı. Yaklaşık 8 yıldır Bünyan Cezaevi’nde tutulan Tamir, dün akşam saatlerinde tahliye oldu.

Tamir'i bugün Amed'deki evinin önünde ailesi ve yakınlarının yanı sıra Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ve Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyeleri kitlesel bir şekilde karşıladı.

Tamir, kendisini karşılamaya gelenlere şöyle seslendi: "Bir yanım da içeride olan arkadaşlarım için yaralıdır. Bunu da tedavi etmeyi bilmemiz gerekir. Beni karşıladığınız için bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum."