Êlih’te gönüllüler depremzedelere evlerini açtı

Êlih’te depremin ilk günü Emek ve Demokrasi Platformu tarafından oluşturulan Kriz Koordinasyon Merkezi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Mereş merkezli 11 ili vuran deprem sonrası, depremde zarar gören halka yardım götürmek için, aralarında HDP ve sendikaların olduğu Emek ve Demokrasi Platformu, Êlih’te depremzedelere yardım etmeye devam ediyor.

ONLARCA TIR GÖNDERİLDİ

Depremin ilk günü başlayan yardım çalışmalarına, Êlih halkının yoğun bir ilgi gösterdiğini söyleyen platform yetkilileri, ilk üç gün deprem bölgelerine orada bulunan HDP çalışanları ile koordineli bir şekilde onlarca tır yardım götürüldüğünü, üçüncü günün sonunda, deprem bölgelerinden kente gelen ailelere yardım götürülmeye başlandığını, planlamaların buna göre yapıldığını belirtti.

Gelen ailelerle birebir iletişim kurduklarını söyleyen yetkililer, bu iletişim ile kimin neye ihtiyacı varsa ona göre yardım götürüldüğünü dile getirdi. 

5 GÜNDE 293 AİLE

Êlih’e ailelerin gelmeye başlamasıyla çalışmalarını buralara kaydırdıklarını belirten platform sözcüleri, beş gün içerisinde 293 aileden bin 561 kişinin kendilerine ulaştığını, ailelerle birebir iletişim kurarak, yardımların ona göre dağıtıldığını söyledi.

Ailelerle kurulan iletişim sonrası, ailelere belli bir form doldurulduğunu, forma göre kaç kişi olduklarını, nelere ihtiyacı olduğunun belirlendiğini ifade eden, ailelerin bazılarının burada bulunan akrabalarında kaldığını, diğerlerinin ise otel ve evlere platform tarafından yerleştirildiğini söyledi. 

KİRALARINI YARDIMSEVERLER KARŞILADI

Platform sözcüleri, kendilerine ulaşan onlarca yardımseverin, ailelerin kaldığı evlerinin kiralarını vermeyi teklif ettiklerini, bazı yardımseverlerin ise otellerde kalan aileler için otel paralarını verdiğini dile getirdi.

AFAD BAŞINDAN SAVIYOR

Sözcüler, Êlih’e gelen ailelerin bazılarının ilk başta AFAD yetkililerine gittiğini, ancak AFAD'ın depremzedeleri başından savdığını, ilgilenmediğini belirterek, ailelerin kendilerine geldiğini de söyledi.

150 gönüllü ile depremin ilk gününden itibaren yardım çalışmalarına devam ettikleri bilgisini veren sözcüler, sorun çözülene kadar yardımların devam edeceğini, Êlih halkının depremzedelere evlerinin kapılarını açtıklarını kaydetti.