Êzidxan Gençlik Birliği’nin konferansı başladı

Êzidxan Gençlik Birliği’nin 3’üncü Konferansı, yüzlerce gencin katılımıyla başladı.

Êzidxan Gençlik Birliği’nin, ‘Önder Apo’nun Özgürlüğü İçin Özgürlük Savaşını Zaferle Taçlandıralım, Şengal’in Özerkliğini Garanti Altına Alalım’ şiarıyla gerçekleştirdiği 3’üncü Konferansı, Musul ve Şengal’den gelen yüzlerce Êzidî, Arap ve Türkmen gencin katılımıyla Şengal’in Digûr nahiyesinde başladı.
Êzidî, Arap ve Türkmen gençlerin yanı sıra YBŞ ve Êzidxan Asayişi de konferansa katıldı.

'DİRENİŞ RUHU TOPLUMU YOK OLMAKTAN KURTARIYOR'

Açılış konuşması YBŞ Komutanlarından Xemgin Şengali tarafından yapıldı. Xemgin Şengali, özgürlük mücadelesinin şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, konferansın Êzidî gençlerinin birliğine vesile olmasını dileyerek, “Êzidî gençleri toplumu savunma sorumluluğunu üstlendi. Gençlerimiz saldırı, işgal ve kirli planlara karşı yürütülen mücadeleye öncülük etmelidir. Bizler, Önder Apo’nun öğrencileri ve Şehit Zeki ile Şehit Zerdeşt’in takipçileriyiz. Düşmanın toplumu yok etme ve gençliği toplumdan uzaklaştırma planları var. Ancak direnişçi ruha sahip olan gençlerimiz, gençlerin yok olmasının toplumun yok olması anlamına geldiğini biliyor. Gençlerimiz, Vejîn ve Cîlo’ların gücüyle direnmelidir. Öner Öcalan’ın dediği gibi, ‘Genç başladık, genç bitireceğiz’. Bu söz en çok da Êzidî ve Şengal gençleri için geçerlidir. Konferansımızı bir kez daha kutluyoruz” dedi.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanı Cihan Celo ve TAJÊ Sözcüsü Riham Hicp de konuşma yaptı.

Konferans Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın gençlere yönelik görsel mesajı, Avrupa, Rusya, Rojava, Maxmur ve Güney Kurdistan’dan gelen gençlerin mesajları, PADÊ’nin konferansa gönderdiği yazılı ve görüntülü mesaj ve gençlerin çalışmaları hakkında hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam edecek.

Konferansta gençliğin örgütlenme ve çalışma sorunları ele alınırken, Êzidxan Gençlik Birliği’nin tüzüğü gözden geçirilip tartışmaya açılacak.

Kapanış konuşması ise Êzidxan Gençlik Birliği Sözcüsü Sara Şengali tarafından yapılacak. Daha sonra Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için kitlesel bir açıklama yapılacak.