GÖRÜNTÜLÜ

Ömer Öcalan ve Özgür Faik Erol CPT ile görüştü

DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan ve Özgür Faik Erol, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit konusunda CPT yetkilileriyle görüştü.

İMRALI TECRİDİ

Strasbourg’da CPT yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştiren DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan ve Avukat Özgür Faik Erol temaslarıyla ilgili bilgiler verdi.


CPT yetkililerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve hukuksuzluklar konusunda bilgiler verdiklerini belirten Ömer Öcalan, CPT yetkililerinin buna karşın üye ülkelerin izinleri olmadan ziyaretlerinin raporlarını açıklayamadıklarını kendilerine aktardıklarını ifade etti.

CPT yetkililerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumunun Kürtler ve Kürt sorunu açısından kritik önemde olduğunu hatırlattıklarını belirten Ömer Öcalan, CPT’den bu konuda hassas olmasını ve Türkiye’ye baskı uygulamasını talep ettiklerini belirtti.

CPT CAYDIRICI BİR MİSYON EDİNMELİ


CPT Genel Sekreteri ve diğer yetkililerle yapılan görüşmeye katılan Avukat Özgür Faik Erol da, İmralı’daki şartlar göz önüne alındığında bu şartlardaki bir cezaevini 25 yıldır denetleyen bir kurum olarak CPT’nin caydırıcı bir misyon edinmesi gerektiğini ilettiklerini belirtti.

CPT’nin mevcut tavrının Türkiye’yi tecrit politikalarını konusunda cesaretlendirdiği eleştirisini yaptıklarını belirten Erol, “Sayın Öcalan ve onun durumunu takip eden Kürt halkının endişelerini ve kaygılarını giderecek bir yaklaşım, bir tutumun geliştirilmesi şart. Bunun için de biz üzerimize düşen ne varsa hepsini yapmak durumundayız” dedi.