İmera Fera Yeşilgöz: Dehak'lara karşı mücadeleye geçelim

HBDH-DKP/BÖG Komutanlığı'ndan İmera Fera Yeşilgöz: Halkların Birleşik Devrim Hareketi saflarında devrim mücadelesine güç verip Sara ve Rûken yoldaşlarımızın fedai eylem çizgisinin ruhuyla zalim Dehak'lara karşı mücadeleye geçmenizdir.

HBDH-DKP/BÖG Komutanlığı'ndan İmera Fera Yeşilgöz, Newroz'a ilişkin değerlendirmede bulundu.
Yeşilgöz, "2023 Newroz bayramını başta Kürt halkı olmak üzere ezilen tüm halklara kutluyorum. Newroz ateşini Mazlum Doğan'ların, Rehşan Demirel’in ve birçok devrimci öncümüzün bedenleriyle tutuşturduğu ateşle karşılıyoruz. Bu tarihi ve anlamlı günde zafere olan inancımız daha da büyümektedir" dedi.

Yeşilgöz, şunları da söyledi:
"Sara ve Rûken yoldaşlarımız devrimci öncülerimizin devrimci mirasını devir alırcasına şehirlerde özgürlük ateşini gürleştirmiş ve düşman kalelerini vurmuştur. Rûken ve Sara yoldaşımız da Dörtler gibi düşmanı kendi yerlerinde vurdular. Bu iradenin devamcısı olan özgürlük gerillaları halkına verdiği sözün teminatı olacaktır. Özgürlük gerillaları halkını bu zalim Dehak'lardan kurtaracaktır.  6 Şubat’ta gerçekleşen deprem bir kez daha göstermiştir ki halkımız için devlet, hiçbir zaman ileri bir seçenek olmayacaktır. Devletin halkını yok sayma tutum ve yönetim şekli bir kez daha büyük katliamlara neden oldu. Kürt, Arap, Alevi halklarımızın yoğunluklu olarak yaşadığı bölgede gerçekleşen deprem iktidar için bir rant alanına dönüşmüştür. Bugün halkımızın yapması gereken; kendisini yok sayan, bulduğu her fırsatta kendisine yönelen bu faşist iktidara karşı örgütlü mücadeleyi yükseltmek ve özgürlük gerillalarının mücadelesini şehirlere taşımaktır. Kurdistan geçmişte olduğu gibi bugün de birçok özgürlük mücadelesine ev sahipliği yapmayı sürdürmektedir.’’

'KADINLARIN ÖZGÜRLÜK ATEŞİ TÜM DÜNYAYA YAYILDI'

HBDH-DKP/BÖG Komutanlığı'ndan İmera Fera Yeşilgöz, kadınların direnişiyle özgürlük ateşinin bütün dünyaya yansıdığına dikkat çekerek, "Rojhılatê Kurdistan'da gözaltına alınan ve işkenceyle katledilen Kürt kadını Jina Emini’nin özgürlük çığlığı, toplumsal özgürlük mücadelesine dönüşmüştür. Jina Emini’nin saçlarında yükselen Jin Jiyan Azadi özgürlük dalgası, bugün başta Kurdistan olmak üzere tüm dünya kadınları için bir özgürlük mücadelesi ateşi olmayı sürdürmektedir. Jina Emini’nin saçlarında dalgalanan özgürlük ateşi, bugün kadınların Jin Jiyan Azadi şiarlarıyla güçlenmekte, tüm ezilenler ve dünya kadınları için umut olmaya devam etmektedir. Katledilişi ile birlikte yükselen Jin Jiyan Azadi direnişini Newroz ateşinin özgürlük direnişinden ayrı görmüyoruz.  Özgür yaşam arayışında olan tüm halklara çağrımız, Halkların Birleşik Devrim Hareketi saflarında devrim mücadelesine güç verip Sara ve Rûken yoldaşlarımızın fedai eylem çizgisinin ruhuyla zalim Dehak'lara karşı mücadeleye geçmenizdir. Bir kez daha başta Kürt halkı olmak üzere tüm dünya ezilen halklarının Newroz bayramını kutluyorum" dedi.