Şehit gerillanın kimliği açıklandı

İşgal saldırılarında 9 Şubat'ta şehit düşen gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Türk ordusunun kesintisiz devam eden saldırıları, faşist AKP-MHP rejiminin Hareketimizin geliştirdiği insani kararı nasıl istismar ettiğini ortaya koymuştur” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"İşgalci Türk ordusu, pozisyonunu koruyan güçlerimize saldırmaya devam etmektedir. Güçlerimizin bulunduğu alanlar 2 kez yasaklı bombalarla, 54 kez ise tank, obüs ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir;

11 Şubat tarihli açıklamamızda; halklarımızın yıkıcı afet sürecinde yaralarını onarması için Hareketimizin meşru savunma güçleri için aldığı karara rağmen, işgalci Türk ordusunun saldırılarına devam ettiği ve Amediyê’nin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki direniş mevzilerimize 9 Şubat günü gerçekleştirdiği ağır silah saldırıları sonucunda Mazlum yoldaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini paylaşmıştık. Türk ordusunun Sîda’daki mevzi ve tünellerimize gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Mazlum Dêrşewî yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Mazlum yoldaşımızın gerçekleşen şehadeti ve Türk ordusunun son günlerde kesintisiz devam eden saldırıları, faşist AKP-MHP rejiminin Hareketimizin geliştirdiği insani kararı nasıl istismar ettiğini, Kürt düşmanı faşizan politikaların gözlerini nasıl kör ettiğini ve insanların bir parça ekmeğe muhtaç olduğu bu afet sürecinde bile Türkiye halkının imkanlarını savaşa nasıl seferber ettiğini ortaya koymuştur.

Düşman saldırısında şehadete ulaşan Mazlum Dêrşewî yoldaşımızın değerli yurtsever ailesine, tüm Botan ve Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Mazlum yoldaşımızın amaçlarını başarma ve anısını halkların kardeşliğinin özgürce gerçekleştirildiği bir ülkede yaşatma sözü veriyoruz.

Şehadete ulaşan Mazlum Dêrşewî yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Mazlum Dêrşewî
Adı Soyadı: Osman Üzen
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Sultan – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Şubat 2023 / Zap

Kurdistan’ın ve Botan’ın önemli direniş merkezlerinden olan Cizîra Botan, nasıl ki yüzlerce yıl Kürt kültürünün ve varlığının yaşatılması için tüm işgalci güçlere karşı direnmişse, partimiz PKK öncülüğünde gelişen Kurdistan Özgürlük Mücadelesini de hemen sahiplenmiş, binlerce en yiğit evladını direniş saflarına göndererek tarihsel rolüne sahip çıkmıştır. Kürt ve Kurdistan adına tüm umutların tükendiği ve bir ölüm sessizliğinin yaşandığı dönemlerde Önder Apo öncülüğünde halkımız için umudun adı olan PKK’nin ortaya çıkması ile Cizîr halkımız akın akın direniş saflarına akmıştır. Partimizden aldığı özgürlük ilhamı ile işgalci Türk devletine karşı serhildana kalkan ilk merkezlerden olan Cizîra Botan bu duruşunu düşmanın tüm işkence, tutuklama ve katliamlarına rağmen korumuş, direniş çizgisini günden güne yükseltmiştir. Böylesi bir direniş merkezinde ve yurtsever Dêrşewî aşiretine bağlı bir ailede doğan Mazlum yoldaşımız, doğal olarak küçüklüğünden itibaren partimiz PKK’yi tanımıştır. Gençlik dönemlerinde mücadele saflarındaki yerini alan Mazlum yoldaşımız, ilk olarak gençlik çalışmalarına katılmış, düşmana karşı yapılan serhildanlarda yer alarak bir Kürt genci olarak görevini yerine getirmeye çalışmıştır. Bu çalışmalar sırasında bir defa düşman tarafından gözaltına alınmış fakat yine de mücadelesinden geri adım atmamıştır. Aksine düşmana karşı olan öfkesi daha da artmış ve mücadelesini büyütmenin arayışlarına girmiştir. Yakın akrabalarından gerilla saflarına katılımların olması ve DAİŞ çetelerinin Türk devletinin de desteğini alarak Kobanê’ye saldırması ve orada yaşanan şehadetler Mazlum yoldaşımızı derinden etkilemiştir. Bunun üzerine mücadelede çizgisini belirleyen Mazlum yoldaşımız gerilla saflarına katılma kararı almıştır. 2014 yılında gerilla saflarına katılmak üzere yüzünü Kurdistan dağlarına dönen yoldaşımız, yeni ve özgür bir yaşama ilk adımlarını atmıştır.

Kobanê’de halkımıza karşı yapılan katliamların hesabını sormayı en temel hedefi haline getiren Mazlum yoldaşımız, bunun için gördüğü eğitimleri büyük bir dikkat ve ciddiyetle anlamaya ve bilince çıkarmaya çalışmıştır. Bunda başarılı olan yoldaşımız aynı biçime yaşama da yaklaşmış, yoldaşlarının tecrübelerinden faydalanarak yetkin bir gerilla olmuştur. Fakat kendisindeki gelişmeyi hiçbir zaman sınırlandırmamış, sürekli yeni bir şeyler öğrenmenin çabasında olmuştur. Özellikle askeri sanatta ve gerilla taktiklerinde derinleşmek istemiştir. Düşmana anladığı dilden cevap vermek için askerliğe büyük bir ilgi duymuş, kendisini bu alanda sürekli geliştirmiştir. Yeni dönem gerillacılığının gereklerini tam anlayarak pratikleştirmek ve profesyonel bir gerilla olabilmek için eğitim önerisi yapan Mazlum yoldaşımız, bu temelde gerilla savaşında çok işlevli olan orta otomatik silahlar branşında eğitim almıştır. Bu eğitim sürecinde kendisini askeri anlamda olduğu kadar ideolojik olarak da geliştirme imkanı bulan Mazlum yoldaşımız, içerisinde geçmekte olduğumuz tarihi sürecin gerekliliklerini yerine getirmek için savaşın yoğun bir şekilde yaşandığı Zap alanına gitme önerisi yapmıştır. Halkımızın özgürlük istem ve hayallerine ancak bu şekilde cevap olabileceğinin bilincinde olan yoldaşımız, 2019 yılında geçtiği Zap alanında düşmana karşı geliştirilen birçok eylemde yer alarak, görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Düşmanın 2021 yılından itibaren Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı saldırıları en önde karşılayan yoldaşlarımızdan olmuştur. Şehadete ulaşan her bir yoldaşından çok etkilenmişse de şehitlerimizin mücadelesini zaferle taçlandırmak için yoğun bir şekilde pratik çalışmalara katılmıştır. Şehit yoldaşlarına ancak onların mücadelesini daha da büyüterek layık olabileceğini bilen Mazlum yoldaşımız, bu temelde kendisini tümüyle çalışmalara adamış, fedai bir katılım tarzına ulaşmıştır.

9 Şubat 2023 günü gerçekleşen bir düşman saldırısında şehadete ulaşan Mazlum yoldaşımız, Botan’ın kadim direniş kültürünün en son temsilcilerinden olmuştur. Yüzünden hiçbir zaman eksik etmediği sıcak gülüşüyle yoldaşlarının kalbini ısıtmış, tüm yoldaşlarına güç ve moral kaynağı olmayı başarmıştır. Bizler de yoldaşları olarak Mazlum yoldaşımız şahsında tüm şehitlerimizin özgür Kurdistan hayalini gerçekleştirene kadar mücadele etmeye ve savaşmaya devam edeceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.
         

 

İŞGAL SALDIRILARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Zap bölgesinde;

17 Şubat 12:00 ve 12:30 saatlerinde Amediye ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki direniş mevzilerimize saldıran işgalcilere karşı güçlerimiz kendisini savunmak için ağır silahlarla cevap vermiştir.

17 Şubat saat 10:30’da Amediye ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesindeki direniş mevzilerimizi bombalayan işgalcilere karşı güçlerimiz kendisini savunmak için suikast taktiğiyle cevap vermiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

17 Şubat’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki direniş mevzilerimiz yasaklı bombalarla 2 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

17 Şubat’ta Amediye ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki direniş mevzilerimiz obüs, tank ve ağır silahlarla 54 kez bombalanmıştır.”