Şengal Özerk Yönetimi: Yeni yılda mücadelemiz büyüyecek

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, tüm Hıristiyan alemi ve Êzidî toplumunun yeni yılını kutladı, "Yeni yılda ‘Özerk Şengal’ı kalıcılaştırmak için mücadele edeceğiz” dedi.

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi (MXDŞ), yeni yıl vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı. Mesajına, Hıristiyan alemi ve Êzidî toplumunun yeni yılını kutlayarak başlayan Özerk Yönetim, "Şengal halkları olarak birlikte yaşam mücadelemizi büyüttüğümüz oranda, dinci, cinsiyetçi, milliyetçi faşist iktidarlara karşı mücadele edebilir, demokratik özgür bir yaşamı inşa edebiliriz” dedi.

'ÖZGÜR BİR YAŞAM İNŞA EDİLECEK'

Mesajda şöyle denildi:

"Yıl boyunca dünya bir çok şiddetli savaşlara tanık oldu. Yeni bir yıla bu savaşların gölgesinde geçildi. Bu savaşlardan on binlerce insan yaşamını yitirirken 100 binlercesi yaralandı. Yaşanan savaşlara, ödenen ağır bedellere rağmen savaşsız, sömürüsüz özgür bir yaşam umudumuz hala çok diri. Ezilen tüm halkların özgür bir yaşam inşa edeceğine inancımız çok büyük.
Kuzey ve Doğu Suriye ve Şengal halkları yıl boyunca işgalci Türk devletinin saldırılarına maruz kaldı. Türk devletinin tüm saldırılarına rağmen Özerk Şengal ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetiminin statüsünün kabul edilmesine yönelik mücadelemiz kesintisiz devam edecektir. Biz, özerk sistemimizi inşa ederek kapitalist modernite sistemini yenilgiye uğratacağız. Şengal Özerk Yönetimi olarak yeni yılda Özerk Şengal mücadelemizi büyüterek zaferi mutlak kılacağız.

Musul’daki Hristiyan halkımız geçen yıl yaşanan yangın felaketiyle çok büyük acılar yaşadı. Bir kez daha yaşamını yitirenlerin acısını paylaştığımızı ifade etmek istiyoruz. Musul’u hep birlikte halkların kardeşçe bir arada yaşadığı bir kent haline getireceğiz. Yeni yılda bir daha bu tür acıların yaşanmamasını diliyoruz."

Başta Şengal’deki Êzidîler olmak üzere, Şêxan, Musul, Kuzey ve Doğu Suriye, Ermenistan, Avrupa, Rusya ve Kuzey Kurdistan'daki Êzidîlerin yeni yılını kutlayan Özerk Yönetim, şunları belirtti:

"İşgalci Türk devletinin 2023 yılındaki saldırılarında çok değerli halk öncülerimizi kaybettik. Êzidî toplumunun bu saldırılara en büyük cevabı toprağına dönmesi olmuştur. Êzidîlerin toprağına dönmesi düşman saldırılarına bir cevap olduğu gibi aynı zamanda kendi dilini kültürüne ve inancın sahip çıkması anlamına geliyor. Şengal halkı, Şengal’e yeni yılda geri dönenlere her  türlü desteği vereceği gibi, Şengal’i daha güçlü inşa etmek için de seferber olacaktır.
Siyasi, askeri tüm saldırılarına rağmen Şengal halkının umudunu kıramayacaklar. Yıl sonunda hem askeri saldırılar hem de seçimlerde Şengal halkının iradesini gasp ederek Şengal halkının yeni yıla morali düşmüş bir şekilde girmesini istediler. Ancak, halkımız bilinçli bir halktır ve bu politikaları nasıl boşa çıkaracağını çok iyi bilmektedir. Halkımız tüm saldırı ve oyunlara rağmen toprağına dönerek düşmanlarımıza en güçlü  cevabı verecektir. Şengal Özerk statüsünün kabul edilmesi için yeni yılda da mücadelemizi büyüteceğiz.

'KAZANIMLARI KALICI YAPALIM'

Tarihi bir adım olan Şengal Özerk Meclisinin kuruluş yıl dönümü başta şehitler olmak üzere tüm Şengal halklarına kutlu olsun. Bu yılı mücadele ve direniş yılına çevirmeli, zaferi mutlak kılmalıyız. Bu temelde tüm halkımıza yeni yılda mücadelemizi büyüterek  kazanımlarımızı kalıcılaştırma çağrısı yapıyoruz.

Birlikte yaşam sistemimizi büyüterek savaştan beslenen siyasi iktidarların sonunu getireceğiz. Özgür bir yaşamı sağlayarak şehit düşen 5 yurttaşımızın hayallerini gerçekleştireceğiz. Halkımıza bu acıları yaşatan saldırıları şiddetle kınıyor, eninde sonunda faşizm kaybedecek, halkların birliğine dayalı özgür bir yaşam mutlaka kazanacaktır.”