Şengal’de Abdullah Öcalan’a özgürlük ve statü talebiyle yeni bir eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Şengal’e Statü hamlesi kapsamında Şengal Özgür Kadın Hareketi( TAJÊ) kent merkezinde çadır kurdu.

Şengal merkezindeki çadır eyleminde Êzidîler ve Arap halkı ortak bir açıklama ile hamleye katıldıklarını duyurdu. Hamle 21 Ekim’de başlatılmıştı.

TAJÊ üyelerinin başlattığı çadır eylemi “Kimse Güneşimizi karartamaz” şiarıyla yapılıyor.

Eylem çadırının yanında Êzidxan Gençleri Birliği, Abdullah Öcalan’ın kitaplarının tanıtımı ve satışı için bir kitap standı açtı.

3 gün sürecek eylemin ilk gününde, Şengal, Guhbel ve Zorava Meclisleri eylem çadırını ziyaret ederek desteklerini iletti.

Çadır her gün saat 09:00 da açılacak ve gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Rojnews’e konuşan TAJÊ Koordinasyon üyesi Neam Bedel, “Daha önce Şengal Özerk Yönetimi, Önder Apo’ya özgürlük Şengal’e statü’ hamlesine katıldığını duyurmuş bu kapsamda birçok eylem ve etkinlik düzenlemişti. Bugün hamleye destek amaçlı TAJÊ öncülüğünde üç gün sürecek bir eylem çadırı açtık” dedi.

Neam Bedel  “Şengal’den İmralı’ya kadar Önder Apo’ya selamlarımızı gönderiyoruz. 32 aydır önderliğimizden hiçbir haber alamıyoruz. Amacımız önderliğimize uygulanan mutlak tecridin kırılmasıdır. Biz Önder Apo’nun özgürlüğünü istiyoruz. Bu sadece bizim değil milyonlarca insanın talebidir” ifadelerini kullandı.

Eyleme katılanlar da uluslararası kamuoyuna seslenerek Abdullah Öcalan’a Apo'ya sahip çıkılmasını istedi.

TAJÊ Koordinasyon Sözcüsü Riham Hico "Bugün de hamle kapsamında çadır eylemi başlatıldı. 3 gün sürecek çadır eylemi boyunca Önder Apo'nun kitaplarını okuyarak tartışmalar gerçekleştireceğiz" dedi.

Guhbel Halk Meclisi Eşbaşkanı Emer Parso ise devlet iktidarlarının zulmüne dikkat çekerek, "Devlet iktidarı halkın sessizliğini kullanarak kendi çıkarları çapında halkın köle kalmasını istiyor. Önder Apo halkların özgürlüğü için mücadele ediyor. Dünya barış istiyorsa adres bellidir, İmralı’dır" ifadelerini kullandı.

Eylem çadırında yapılan açıklamaların ardından Abdullah Öcalan'ın değerlendirmeleri okundu. Öğle saatlerinde ise Tilezêr ve Sibaya Şêx Xidir meclisi ve kurumları, eylem çadırını ziyaret etti.