Şengal’deki konferansta 'direniş' ve 'inşa' mesajları

Şengal’de Êzidxan Gençlik Birliği öncülüğündeki konferans devam ediyor. Konferansta 'direniş' ve 'inşa' mesajları verildi.

Êzidxan Gençlik Birliği’nin, ‘Önder Apo’nun Özgürlüğü İçin Özgürlük Savaşını Zaferle Taçlandıralım, Şengal’in Özerkliğini Garanti Altına Alalım’ şiarıyla gerçekleştirdiği 3’üncü Konferansı, Musul ve Şengal’den gelen yüzlerce Êzidî, Arap ve Türkmen gencin katılımıyla Şengal’in Digûr nahiyesinde sürüyor.

Êzidxan Gençlik Birliği öncülüğünde düzenlenen konferans büyük bir coşkuyla devam ediyor. Konferansta Şengal Demokratik Özerk Meclisi, Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) ve Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi’nin (PADÊ) mesajları okundu.

'GENÇLİK DÜŞMANA KARŞI UYANIK OLMALI'

Şengal Demokratik Özerk Meclisi adına konferansta konuşan Cihan Celo, şunları söyledi: “Gençlik, düşmanın tüm girişimlerine karşı uyanık olmalıdır. Tarihte olduğu gibi gençler her zaman zulme ve soykırıma karşı direnecektir. Demokratik Ulus, gençliğin gücü ve iradesiyle inşa edilecek."

TAJÊ adına konuşan Riham Hico ise şu mesajları verdi: “Şengal’de Êzidî gençlere yönelik saldırılar eksik olmadı ancak gençlik de tüm saldırılara karşı her zaman direnmiştir. Komplo ve saldırılara karşı direnmek, gençliğin sorumluluğudur. Bizler Şengal’de yaşamı gençlikle örgütleyeceğiz. Önder Apo, ‘genç başladık, genç başaracağız’ diyor. Bizler de hem kendimizi eğiteceğiz hem de fermanlara karşı kendimizi savunacağız.”

Maxmur ve Avrupa gençlik meclislerinin mesajları da okundu. Mesajlarda Êzidî gençliğinin soykırım ve fermanlara karşı mücadelesi selamlandı.

Gençlik konferansını kutlayan PADÊ’nin mesajının ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın gençliğe ilişkin perspektifleri dinletildi.