Şengalli gençler 1 Haziran Atılımı’nı yürüyüşle selamladı

Şengal Genç Kadınlar Birliği ve Êzidxan Gençlik Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen bir yürüyüşle 1 Haziran Atılımı selamlandı.

Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin 2004 yılında tasfiyecilik ve uluslararası komploya karşı başlattığı 1 Haziran Atılımı’nın yıldönümünde Şengal’de bir yürüyüş düzenlendi.

Şengal Genç Kadınlar Birliği ve Êzidxan Gençlik Birliği’nin öncülük ettiği yürüyüş Şengal Dağı’ndaki Kolika köyünde bulunan Lofa yolunda başladı.

‘Bi ruhê Apoyî xwe nû bike, cenga azadiyê ser bixe’ sloganıyla yapılan yürüyüş sırasında PKK ve HPG bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

Irak ordusunun kuşatmasına karşı Mexmur halkının 14 gündür devam eden direnişinin de selamlandığı yürüyüş Şehit Dilgeş ve Berxwedan Mezarlığı’na kadar devam etti.

Yürüyüşün sonunda Êzidxan Gençlik Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hemu Şengali tarafından bir açıklama okundu.

 Açıklamada şunlar ifade edildi: “Başta bu mücadelenin mimarı olan şehitlerimizin, yurtsever halkımız ve 74’üncü fermanda halkımızın imdadına yetişen gerillalarımızın 1 Haziran Atılımı’nı kutluyoruz. Aynı siyasetin ürünü olan AKP ve MHP o günden bu yana saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Her gün onlarca kez Medya Savunma Alanları’nı bombalıyor ve her türden yasaklı silahları kullanıyor. Sadece Kürt halkına değil, tüm Ortadoğu halklarına karşı soykırım saldırıları gerçekleştiriyor.”

Açıklamada ayrıca işgalci Türk devletinin saldırılarıyla halkın iradesini hedef aldığı belirtilirken, Türk devletinin 9 Ekim Anlaşması’nı Irak hükümetine uygulatmak istediği ifade edildi.

Açıklamada, “Irak, Mexmur’da gelişen halk iradesine karşı Türk devleti ve KDP’den destek alarak halkımıza saldırıyor. İşgalci Türk devletinin Irak’taki bu politikası bölgede katliamlara ve istikrarsızlığa neden oluyor. Êzidi gençler olarak bizlere yönelik bu saldırı planlarına karşı sessiz kalmayacak ve 1 Haziran ruhuyla mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.