Şırnak’ta hayatını kaybeden 4 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 2 ve 18 Ağustos tarihlerinde Şırnak’ta hayatını kaybeden dört gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

Açıklamaya göre gerillalardan ikisi 2 Ağustos günü dört koldan düzenlenen bir eylemin ardından düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Diğer iki gerillanın da 18 Ağustos günü Cudi dağında hava destekli bir operasyonda çıkan çatışmalarda hayatını kaybettiği belirtildi.

HPG-BİM, çatışmalara ve sonuçlarına ilişkin şu açıklamada bulundu:

“3 Ağustos 2018 tarihli açıklamamızda, 1 Ağustos günü saat 02.10’da Şırnak’a bağlı Navyanê Şaxa alanındaki Girê Mısto tepesi yakınlarında bulunan bir tepede konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik 4 koldan gerçekleşen kapsamlı bir eylemin düzenlendiğini ve gerçekleşen bu eylemde tespit edilebilen 11 düşman askerinin öldürüldüğünü duyurmuştuk. Açıklamamızın devamında, eylem ardından düşmanın alanda hava destekli bir operasyon başlattığını ve 2 Ağustos günü, Besta Biluzer alanında gerçekleşen bombardımanlarda 2 arkadaşımızın şehit düştüğünü belirtmiştik. Burada gerçekleşen bombardımanda toplam üç kahraman arkadaşımız şehit düşmüştür.

18 Ağustos 2018 günü Şırnak’ın Cudi dağındaki Gundıke Remo alanına bağlı Gılındor mıntıkasına yönelik işgalci TC ordusu tarafından hava destekli bir operasyon düzenlenmiştir. Operasyon sürecinde yaşanan çatışmalar sırasında gerçekleşen hava saldırıları sonucunda Aso Şaho arkadaşımız şahadete ulaşmıştır.”

İki gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Rojin Jiyan
Adı Soyadı: Nigar Kamurani
Doğum Yeri: Merivan
Anne - Baba Adı: Pexşon - Noşil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2018 / Şırnak

Rojin – Nigar Kamurani

Kod Adı: Serkeft Gabar
Adı Soyadı: Goran Muhammed
Doğum Yeri: Kerkük
Anne - Baba Adı: Fatma – Muhammed Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2018 / Şırnak

Serkeft – Goran Muhammed

Kod Adı: Şiyar Sofi
Adı Soyadı: Nurettin Ali Muhemmed
Doğum Yeri: Qamışlo
Anne - Baba Adı: Vahbiye - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ağustos 2018 / Şırnak

Şiyar – Nurettin Ali Muhammed

Kod Adı: Aso Şaho
Adı Soyadı: Hamit Huseyiniyan
Doğum Yeri: Kırmanşah
Anne - Baba Adı: Mahsultan - Mirhusen
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Ağustos 2018 / Şırnak

Aso – Hamit Huseyiniyan

ÜÇ PARÇADAN GERİLLA SAFLARINA...

Açıklamada dört gerillanın Kürdistan’ın Başûr, Rojhilat ve Rojava parçalarından HPG saflarına katıldığına vurgu yapılarak şunlar belirtildi:

“Rojava, Başur ve Rojhılat Kürdistan’ından gerilla saflarına katılan her dört arkadaşımızın özgürlük mücadelesine katılarak, Kürdistan dağlarında Kürt halkının özgürlüğü için savaşarak şahadete ulaşması, Kürdistan devriminin ulusal bir ruh yaratmada ne kadar güçlü bir bağ kurduğunu göstermektedir. Dört parça Kürdistan’a yayılan mücadelemize katılarak, savaşan her bir arkadaşımız, ulusal bir bilinçle savaşmakta ve soykırımcı-işgalci güçlere karşı büyük direnişler göstermektedir. Besta Biluzer'de şehit düşen Rojin, Şiyar ve Serkeft arkadaşlarımız ve Cudi’de şehit düşen Aso arkadaşımız bu bilinçle mücadele yürütmüş ve her bir arkadaşımız fedaice duruş sergileyerek, son ana kadar da savaşmıştır.

Şehit düşen her bir yoldaşımız mücadelemizde anlamlı izler bırakmıştır. Şahadetlerinden dolayı başta her bir arkadaşımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimizin ideali olan Özgür Kürdistan’ı yaratana kadar da mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü yineliyoruz.”