Ağrı'da coşkulu miting: Kürt halkı zulmü unutmayacak!

HDP, Ağrı'da coşkulu bir miting düzenledi. Mitingde, HDP'nin faşizmin önünde kaya gibi durduğu, Kürt halkının hiçbir şeyi unutmayacağı ve AKP'ye oy vermeyeceği belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı İl Örgütü, Dörtyol Meydanı’nda miting düzenledi. Mitinge, HDP’nin Ağrı milletvekili adayları Dilan Dirayet Taşdemir, Kezban Dumlu Ögel, Abdullah Koç, Berdan Öztürk ile HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü katıldı.

Coşkulu geçen mitingde, önce HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın TRT’ de yayımlanan 10 dakikalık konuşması sinevizyon aracılığıyla dinletildi.

'KÜRT HALKI HİÇBİR ŞEYİ UNUTMADI'

Ağrı Milletvekili Adayı Kezban Dumlu Ögel, 24 Haziran seçimlerinin tarihi olduğunu vurgulayarak, "Kürt halkı tarihinden bugüne kadar yapılan hiçbir şeyi unutmadı, unutmayacak. Roboski’yi, Zilan’ı, Dersim Katliamını, Cizre’yi, Taybet Ana’yı unutmayacaktır" dedi.

'AĞRI'DAN AKP'YE TEK OY ÇIKMAYACAK'

Dilan Dirayet Taşdemir de, AKP iktidarının 16 yıl boyunca Ağrı’nın sorunlarına çözüm üretmediğini dile getirerek, Ağrı’nın AKP iktidarında ilçeye dönüştürüldüğünü belirtti. Taşdemir, kentin sorunlarından söz ettikten sonra, "O yüzden biz AKP-MHP faşizmine Ağrı’dan tek bir oy vermeyeceğiz" diye ekledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı, Ağrı Milletvekili Adayı Berdan Öztürk de AKP’nin artık halklara sunacağı bir politikasının kalmadığını belirterek, AKP'nin Cizre'deki katliamlarını ve siyasi soykırım uygulamalarını hatırlattı.

'HDP FAŞİZMİN ÖNÜNDE KAYA GİBİ'

Ardından söz alan Kürkçü ise şöyle konuştu: "HDP faşizmin önünde sağlam bir kaya gibi duruyor. Erdoğan Kürtlerin oylarını hak etmiyor. 2013’e ne kadar umutla başladık. 2013 Newroz’un da sevgili yoldaşımız Abdullah Öcalan’ın barış ve demokratik siyaset çağrısını hepimiz umutla dinledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da dedi ki o zaman ‘Be bu işi çözmek için başımı koydum. Gerekirse baldıran zehri içerim.’ Ne baldıran zehri içti ne de çözdü. Barış zemini geliştikçe, Kürtlerin özgürlük hakkı Türkiye’de kabul gördükçe Erdoğan bu işten kazanamayacağını anladı ve barışı buzdolabına koydu. Bize de kurşunlar düştü. Onlara sevda bize kurşunlar öyle mi? Hayır ne onlara sevda ne bize kurşun. Demokrasinin ortağı olacağız. Biz olmazsak demokrasi olmaz. Siz 6 milyon seçmeni yok sayarak demokrasi kuramazsınız. En üretken, vefakar halkları ortak olmadan Türkiye’de hükümet bile kuramazsanız. Ya bizimle ya bizimle, ya özgürlük ya özgürlük.”

ERDOĞAN'A: AVUCUNU YALARSIN!

Kürkçü, 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerin güvenliğine de değinerek, şunları söyledi: “Avucunu yalarsın Tayyip Erdoğan! Senden önce biz gideceğiz sandıkların başına. Hile olan her şeyi bu seçimde kanun haline getirdiler. Ama yine de korkuyorlar çünkü zamanlarının dolduğunu biliyorlar. Şimdi kadınların gençlerin sizlerin zamanı. Bu direnci, dayanışmayı, ciddiyeti devam ettirdiğimiz sürece bir sonraki seçimde Türkiye’nin iktidar alternatifi HDP’dir, sizsiniz arkadaşlar. Bundan 10 sene önce sayımız bile sayılmıyordu. 20 sene önce adımız söylenmiyordu. Adım adım şehitler vererek kurbanlar vererek geldik bu günlere. Eşitlik, özgürlük için ortak yaşam için 24 Haziran’da sandıklara gideceğiz."

Miting, Sanatçı Kemalê Amedê’nin şarkılarıyla son buldu.