‘AKP Îdir’a taşımalı seçmen getiriyor’

AKP’nin Îdir Belediyesi’ni kazanmak için taşımalı seçmen getirdiğini belirten DEM Parti Îdir Milletvekili Yılmaz Hun, bütün hukuki haklarını kullanacaklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partisi) Îdir Milletvekili Yılmaz Hun, AKP’nin 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Kurdistan kentlerine seçmen taşımasına ilişkin DEM Parti Îdir İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi.

HAYATINDA ÎDIR’A GELMEMİŞ OLANLAR TAŞINIYOR

AKP’nin seçimle alamadığı Kürt illerini hile yöntemiyle almak istediğini belirten Hun, Îdir Valisinin AKP’nin etkinliklerine katılmasına da tepki gösterdi. Hun, “AKP iktidarı seçimle alamadığı yerleri  hile yöntemleriyle zorla almaya çalışıyor. AKP’nin Kürt illerinde bu kadar aciz duruma düşmesine bir kez daha şahit oluyoruz. AKP iktidarı seçimle alamadığı belediyeler için Îdir ilimiz de dahil olmak üzere taşımalı seçmen hilesine başvurmaktadır. Taşıdıkları seçmenlerin çoğu yurt dışında yaşıyor. Bu insanlar hayatında Îdir’e gelmemiş ve bu kenti görmemişlerdir. Bu şekilde Îdir Belediyesini almaya çalışıyorlar. Bu kent kayyumla yönetiliyor. Îdir kayyumu bu kentin topraklarını satışa çıkarmıştır. Yüzyıldır satılmayan arazileri kendi sermayedarlarına peşkeş çekiyorlar. Îdir Valisi’nin bir karar vermesi gerekiyor. Bu kentin valisi mi, yoksa AKP il başkanı mı? Sanki bu kentte sadece AKP varmış gibi AKP İl Başkanın yanına alıp açılışlara gidiyor. Bu kenttin valisi siyasetle yol yürütmek istiyorsa istifa etsin, gelsin partimizin karışışında aday olsun. Halk iradesi bakalım hangimizi seçecek? Bu halk AKP’den mi yana yoksa DEM Parti’den mi yana herkes biliyor” diye konuştu.

‘HUKUKİ HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ’

DEM Parti Milletvekili Hun, sürecin takipçisi olacaklarını altını çizerek, bütün hukuki haklarını kullanacaklarını aktardı. Hun, “Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çağrımızdır. Halk iradesinin olduğu gibi sandığa yansımasını istiyoruz. Dışarıdan getirilen seçmenlere ilişkin yaptığımız itiraz başvuruların detaylı incelenmesini istiyorum. Diğer bir çağrımız da bu kentte bulunan sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilerinedir. Dışarıdan getirilen seçmenlerin demokrasiye ket vurmasına müsaade etmeyin. Dışarıdan getirilen seçmenlerin bu kentin seçmenlerinin iradesine kayyum atamak istiyorlar. Bu durumu kabul etmiyoruz. Herkesin bu duruma dur demesini istiyoruz. Hukuki yoldan bütün haklarını kullansınlar. DEM Parti olarak konuya ilişkin bütün hukuk haklarımızı kullanacağız” ifadelerini kullandı.