AKP aynı hastaneyi 10. kez açtı

Her seçim öncesi bitmeyen tesislerin açılışlarını yapan AKP bu sefer de Van'da rant haline dönüştürdüğü Yeni Erciş Hastanesi'ni 10. kez açtı.

Kürdistan'da gittiği hiçbir şehirde halk desteğini alamayan AKP Van'da seçim çalışması adı altında yeni yalanlara başvurmaya başladı. AKP hükümeti tarafından 2008 yılında inşaatına başlanan Erciş Devlet Hastanesi'nin bugüne kadar 10 defa açılışı yapıldı. Daha önce 2012 yılında bitirileceği açıklanan ve AKP’nin rant haline getirdiği Yeni Erciş Devlet Hastanesi'nin, 24 Haziran’a sayılı günler kala yeniden açılışı yapıldı.

10 YILDA 10 DEFA AÇILIŞ YAPTILAR

AKP tarafından 10. defa açılışı yapılan hastanede ne doktor ne sağlık çalışanı ne de tıbbı cihaz bulunuyor. Açılışı duyan birçok hasta, hastaneye gittiğinde, hastanenin boş olduğunu, doktor ve tıbbi cihazların olmadığını öğrendi. AKP’nin yeni bir seçim yalanı olduğunu dile getiren Ercişliler duruma tepki gösterdi.

AKP’nin hastane yalanından sonra Ercişliler hastalarını yeniden Van’a götürmek zorunda kaldı. Ercişliler, halktan destek bulamayan AKP’nin her seçim döneminde böyle yalanlara başvurduğunu dile getirdi.

'24 HAZİRAN’DA GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ'

AKP’nin yıllardır bu yalanlarla halkı kandırmaya çalıştığını dile getiren Ercişliler tepkilerini şöyle dile getirdi: "AKP, 10 yıldır bu hastaneyi açıp kapatıyor. Özellikle seçim dönemlerinde hastaneyi açıp daha sonra yeniden kapatıyorlar.

Bu seçimde Erciş’te AKP, halktan istediği ilgi göremedi. Bu seçimde Van’da eriyip gidecekler. Bunu gördükleri için 10 yıldır açıp, kapadıkları hastaneyi törenler yeniden açtılar. Ama bu yalanlarla ancak kendilerini kandırırlar. AKP bu yalanlarına ve Kürt halkına yaptıklarına karşı 24 Haziran’da gereken cevabı vereceğiz."

HALK 7 YILDIR AĞIR HASARLI BİR BİNADA TEDAVİ GÖRÜYOR

200 bin nüfuslu Erciş ilçesinde, 2011 yılında yaşanan 7.4 büyüklüğündeki depremde 600 kişi yaşamını yitirmişti. Depremden dolayı ağır hasarlı olan Erciş Devlet Hastanesi boşaltılmış ve daha sonra boyanarak yeniden hizmete açılmıştı.

Hastanenin bahçesinde de prefabrikler kurularak hastanenin bir kısmı oraya taşınmıştı. Erciş halkı 7 yıldır ağır hasarlı bir binada ve prefabriklerde tedavi görüyor. Binlerce hastaya bir doktorun düştüğü Erciş’te hastalar, tedavi için Van’a gitmek zorunda kalıyor.