Ayşegül Doğan: Özgürlüğün yolu İmralı'dır

Cizîr Newrozu'nda konuşan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "31 Mart’ta büyük bir müjde vereceğiz. Müjdenin kapısı İmralı’dır, o kapıyı açacak mısınız? Çözümün, barışın ve özgürlüğün yolu İmralı’dır" dedi.

CIZÎR NEWROZU

Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinde, Banê Xanê (Konak) Mahallesi'nde Newroz kutlaması başladı. Binlerce Cizîrli, yoğun yağmura rağmen erken saatlerde kentin farklı noktalarından alana gelmeye başladı.

 Sık sık “Direne direne kazanacağız” ve "Bijî Serok Apo” sloganları atan halk, alanda uzun bir süre halay çekti. Halkın büyük bölümü ulusal kıyafetlerle kutlamalara katıldı. Sarı, kırmızı ve yeşil renkler alana hakim olurken, program saygı duruşuyla başladı. Bu sırada Çerxa Şoreşê Marşı okundu. Newroz Tertip Komitesi ile Cizîr belediye eşbaşkan adayları halkı selamladı.
Halk, Sanatçı Welat'ın şarkılarıyla halay çekti. Tutsaklardan gelen mesaj da sahneden okundu. Mesajda, “Bugün Cizir Newrozu'nda olmak isterdik ama yüreğimiz sizinle” denildi.

'ASKER-POLİS HİLESİNE GEÇİT YOK'

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Newroz'un Cizîrliler için farklı ve önemli bir anlamı olduğunu söyledi. Ayşegül Doğan, "Newroz, '92’nin ruhudur. Mücadelenin ve özgürlüğün kenti; bugün bu alanda bir kez daha Kürtlere boyun eğdiremediklerini ve baş eğdiremediklerini gösterdiniz. Cizîr bir kez daha iradesine ilişkin kararını verdi" dedi.

Ayşegül Doğan, şunları söyledi: "Newroz mücadeledir, bir kez daha Mezopotamya halkına kutlu olsun. Kürtlerin üzerinde yürütülen bu politikaya karşı cevabımız nettir. 31 Mart seçimlerinde asker ve polisleri getirerek farklı bir sonuç beklentiniz olsa bile Cizîr sandıkları patlatacak. Şirnex’i hile ile aldılar ama bir kez daha buna izin vermeyeceğiz. 31 Mart’ta büyük bir müjde vereceğiz. Müjdenin kapısı İmralı’dır, o kapıyı açacak mısınız? Çözümün, barışın ve özgürlüğün yolu İmralı’dır."

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın geçmiş yıllardaki Newroz değerlendirmeleri de okundu. Ardından Newroz ateşi yakıldı. Coşkunun dorukta olduğu Newroz kutlamaları, Sanatçı Hivron'un şarkılarıyla devam etti.