Barzan’da eylem ve Karadeniz’de çatışma

HPG Basın İrtibat Merkezi, Barzan’da düzenlenen eylemde 1’den fazla askerin öldüğünü açıkladı. Açıklamada, Karadeniz'de yaşanan çatışmada ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediği, 1 gerillanın hayatını kaybettiği belirtildi.

HPG, Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesinde düzenlenen eylem ve Karadeniz’de Türk ordusu ile yaşanan çatışmaya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

BARZAN BÖLGESİNDE EYLEM

''Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 13 Eylül günü saat 02.30 sularında Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesindeki Tepê Xwede mıntıkasında konumlanan işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Aynı gün saat 07.15’te güçlerimiz devrimci hamle kapsamında Tepê Xwede’de konumlanan askerleri ikinci kez hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

KARADENİZ’DEKİ ÇATIŞMADA 1 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

12 Eylül günü işgalci TC ordusu Giresun’un Yağlıdere ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 13.30 sularında arazide arama tarama yapan askerlere yönelik güçlerimiz bir eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Çiyager arkadaşımız son mermisine kadar çatışarak şehadete ulaşmıştır. Alandaki operasyon halen devam etmektedir.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Çiyager Piran 
Adı Soyadı: Serdar Bekmez
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Havva - Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Eylül 2018 / Giresun

13 Eylül günü saat 10.50’de işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çemço alanını rastgele bir şekilde bombalamıştır.''