Colemêrg’e Tokat ve Rize'den asker seçmen olarak taşınıyor

DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, AKP'nin Tokat ve Rize'den çok sayıda askeri Bajêrge beldesine seçmen olarak taşıdığını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Bajêrge (Esendere) belgesinde yaşanan seçmen hareketliliğine dair açıklama yaptı.

DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, 2023'te yapılan genel seçimlerde Bajêrge’den bin 226 oy alarak fark attıklarını belirtti.

AKP’nin bu durumu hazmedemediğini belirten Düşünmez, "AKP, oy farkı sonrası Bajêrge'de gasp yollarına başvurmaya kalkmıştır. Rize ve Tokat gibi kentlerden getirilen taşımalı seçmenleri, beldeye bağlı merkez mahallesinde yerleştirdiğinin farkındayız. AKP, bu organizasyonla Tokat ve Rize’deki askerlerin belde halkının iradesi adına oy kullandırmaya çalışıyor. Belde halkının iradesini ve belediye başkanını, Rize ve Tokat’taki asker oylarıyla belirlemeye çalışıyorlar. Bu bir irade gaspıdır" dedi.

Düşünmez, "Bajêrge’de iyi bir hizmet yürüttüğünü düşünen AKP, gelsin halk iradesiyle seçime girsin ve gerçek sonuçları görelim. Tüm bu senaryolardan vazgeçip demokratik bir ortamda seçime girelim, halkın kimi istediğini o zaman göreceğiz. AKP’yi Kurdistan’ın her yerinde bitirdiğimiz gibi Bajêrge’de de bitireceğiz” diye konuştu.