DEM Parti'den işkence gören aileye ziyaret

DEM Parti yetkilileri, Gever’de işkence gören aileyi ziyaret etti.

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Yeni Mahallede, dün Kurt Ailesi'nin yaşadığı eve baskın düzenleyen polisler, aileye işkence yaptı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gever İlçe Örgütü, aileyi ziyaret etti. Ziyarete, DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, eski HDP milletvekili Sait Dede ve çok sayıda partili katıldı. DEM Partili heyet, işkencenin yapıldığı ve kurşun izlerinin bulunduğu yerlerde inceleme yaptı.

'İŞKENCE BELGELENDİ'

DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, aileye yönelik işkence ve kötü muamelenin Yüksekova Devlet Hastanesi’nden alınan darp raporlarıyla sabit olduğunu dile getirdi. Düşünmez, olayda sorumlu olan kişilerin cezalandırılması için gerekli tüm hukuki yollara başvuracaklarını belirtti. İşkencenin Colemêrg bölgesinde bir ilk olmadığına işaret eden Düşünmez, “Bu tür işkence olaylarına, 2017 yılında katledilen Necmettin Fendik, geçen yıl ilçe merkezinde gözaltına alındıkları esnada işkence edilen 16 yaşındaki Barış Özçük, İsa Terzioğlu, Vedat Özeken ve Mustafa Bor isimli gençlerin olaylarında da tanıklık ettik” dedi.

'İŞKENCECİLER KORUNUYOR'

Colemêrg genelinde yaşanan tüm hak ihlalleri ve işkence olaylarının arkasında “cezasızlık zırhı”nın olduğunu belirten Düşünmez, “Polisler tarafından gerçekleşen hak ihlalleri sonrası kişinin, ‘direndi’, ‘zorluk çıkardı’, ve ‘mukavemet’ gösterdiği gerekçeleriyle işkenceye bahaneler yaratılarak, failler korunuyor. Arkamda gördüğünüz yaşam alanına polislerin çoluk, çocuk demeden ses bombası atması, silahla içeri girmesinin hukuk ve vicdanda yeri yoktur. Hiçbir savcılık kararı olmadan keyfi baskınlarla bu tür uygulamalara gidenlerin peşini bırakmayacağız. Gerekli bütün yasal yollara başvuracağız. Konun en yakından takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.