Efrîn tanıkları katliam ve talanı anlattı

Efrîn’de işgalci Türk devleti ve çetelerinin yaptığı katliam ve talana tanıklık edenler katliam, talan, asimilasyonun yaşandığını ve demografyanın değiştirilmek istendiğini söyledi.

Uluslararası Efrîn’de Demografik Değişim ve Etnik Temizlik Forumu’na Efrîn’de işgalci Türk devleti ve çetelerinin yaptığı katliam ve talana tanıklık edenler konuştu.

Tanıklar, işgalci Türk devletinin her türlü ileri teknoloji silahlarla tüm dünyanın gözleri önünde Efrîn’e saldırdığını ve uluslararası alanda Efrîn’deki katliamlara ve kentin yıkımına ilişkin hala bir tutum geliştirilmediğini söyledi.

Tanıklar işgalci Türk devletinin çocuk, kadın ya da askeri güç farkı gözetmeksizin Efrîn’in tüm bölgelerini bombaladığına dikkat çekti. Tanıklardan biri Cindires’ten çıktığı sırada uçakların bombaladığını ve kardeşinin yaşamını yitirdiğini, aile üyelerinden bazılarının da yaralandığını anlattı ve Avrin Hastanesi’nde tedavi altında alınan yaralıların da yine işgalcilerin hedefi olduğunu dile getirdi.

Tanıklar işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn ve köylerine yönelik 58 gün süren saldırılarında çok sayıda çocuğun katledildiğinin altını çizdi. Tanıklar Kürtlerin evlerinden zorla çıkarılarak yerlerine çetelerin yerleştirildiğini, Kürtçenin yasaklandığını ve Arapça ile Türkçenin zorunlu kılındığını, bu şekilde de Efrîn demografisinin değiştirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Efrîn’deki işgalin tanıkları, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrînli sivilleri tutsak aldığını, işkenceden geçirdiğini ve serbest bırakılmaları için fidye istendiğini ancak işgalcilerin tüm vahşetine ve uygulamalarına rağmen uluslararası toplumun sessiz kaldığını söyleyerek “Faşist Erdoğan Efrîn’in demografisi değiştirmeye ve Kürtleri çıkarmaya çalışıyor” dedi.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn’e geçişinde, Şengal halkının yaşadığı acıların tekrarlanacağı endişesiyle göç etmek zorunda kaldıklarını kaydeden tanıklar, işgalcilerin evlerini ve mallarını gasp ettiğini söyledi.

Efrîn’de 5’inci sınıf öğrencisiyken okulunun ve evinin bombalandığını, bu yüzden göç etmek zorunda kaldıklarını söyleyen bir kız çocuğu ise çetelerin ailesine ait evine ve tüm eşyalarına el koyduğunu ifade etti.

Qebare köyünden olan Eyişe adlı Êzidî kadın ise işgalci Türk devletine bağlı çetelerin köylerini yağmaladığını, dini vecibelerini yerine getirdikleri alanları yıktıklarını ve ağaçlarını kestiklerini belirterek, işgalcilerin sivilleri kaçırdığını ve fidye istediğini sözlerine ekledi.