Gazeteci Karakoç'tan teşekkür mesajı

Almanya’ya iade talebi nedeniyle gözaltına alınan ve daha sonra şartlı tahliye edilen gazeteci Serdar Karakoç, özgür basına destek veren herkese teşekkür ederek baskılara karşı mücadelenin önemine dikkat çekti.

ÖZGÜR BASINA SALDIRILAR

23 Mayıs günü Hollanda polisi tarafından Almanya’nın iade talebi üzerine evinden gözaltına alınan gazeteci Serdar Karakoç, 14 Haziran’da şartlı olarak tahliye edilmişti. Karakoç’un tutuklu kaldığı süreçte çok sayıda gazeteci, siyasetçi ve hak savunucusu özgür basına yönelik baskıları protesto eden bildiriler yayınlamıştı.

Şartlı tahliyesinin ardından bir açıklama yapan gazeteci Karakoç, şunları ifade etti: “Öncelikle tutukluluk sürecimde desteklerini ve dayanışma mesajlarını esirgemeyen, özgür basın emekçisi çalışma arkadaşlarım ve meslektaşlarım başta olmak üzere dost ve demokrat kurum ve şahsiyetlere teşekkürlerimi iletmek isterim.

Özgür Basına yönelik saldırılar 1990'lardan bu yana mücadele hayatımızın bir parçası olarak hep varlığını sürdürdü. Avrupa’da da son dönemde Türk devletinin baskılarının uzantısı olan politikalarla özgür basın kurumlarını hedef alınmaktadır. Bu operasyonları gerçekleştiren güçleri ve amaçlarını halkımız ve dostları tanımakta, mazlum halkların özgürlük mücadelesine ne denli düşman olduklarını iyi bilmektedir.

Bu güçlere ve saldırılarına karşı özgürlük amacıyla örtülen yaşamımızın kaynağı ve en iyi bildiğimiz eylemi, yani direnişimizi her alanda; içeride dışarıda sürdüreceğiz. Özgürlük, barış ve demokrasi iddiamızın her daim takipçisi olacağız.

Tüm halkımızı, halkımızın dostları ve devrimci demokrat çevreleri Özgür Basın'a yönelik saldırılara karşı tepkilerini yükselterek mücadeleyi büyütmeye çağırıyor, bir kez daha desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”

Karakoç’un iade davası 24 Temmuz’da görülecek. Karakoç, dava gününe kadar haftalık imzaya tabi tutuluyor.