Gerilladan Şırnak’ta iki koldan eylem

HPG gerillaları, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Türk işgal güçlerine ait mevzi ve barınaklara iki koldan eylem düzenledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı yazılı açıklamada eylemin, 12 Eylül günü akşam saatlerinde gerçekleştiğini bildirdi.

Açıklamada, “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Eylül günü saat 17.00’da Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanına bağlı Deriyê Berana mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir” denildi.

HPG-BİM, “Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” diye ekledi.

Açıklamada ayrıca Türk devletinin gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırılarının da sürdüğü belirtildi. HPG-BİM, “12 Eylül günü saat 16.30 ile 17.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Botê vadisi ve Şehit Egid tepesi ile Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını bombalamıştır” bilgisini verdi.