Gever’de şehit düşen gerillaların kimliği açıklandı

HPG BİM, Gever’de 24 ve 25 Temmuz’da düzenlenen hava saldırısında şehit düşen 6 gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 24 Temmuz ve 25 Temmuz günlerinde işgalci Türk ordusunun Gever’de düzenlediği hava saldırısında şehit düşen 6 gerillanın kimliğini açıkladı.

“24 Temmuz günü işgalci TC ordusu Serdar Şahin isimli kontranın öncülüğünde Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Geliyê Êlê alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün akşam saatlerinde güçlerimiz ile işgalci askerler arasında çatışma çıkmıştır. Yaşanan bu yoğun çatışmalarda düşmana karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

25 Temmuz günü sabah saatlerinde ise işgalcilere ait savaş uçakları alanı bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 3 arkadaşımız şehit düşmüştür” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Helbest Gever
Adı Soyadı: Ladiye Acar
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Temmuz 2019 / Gever

 

Kod Adı: Hogır Colemerg
Adı Soyadı: Ahmet Dayan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Kitan – Hamit 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Temmuz 2019 / Gever

 

Kod Adı: Serhıldan Kamuran
Adı Soyadı: Suat Sayılğan
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Hafize – Enver
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Temmuz 2019 / Gever

 

Kod Adı: Ronahi Zevkan
Adı Soyadı: Leyla Polat
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Belgi – Sabri 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Temmuz 2019 / Gever

 

Kod Adı: Serhıldan Serdar
Adı Soyadı: Mehmet Toker
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Felek – Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Temmuz 2019 / Gever

 

Kod Adı: Zin Farqin
Adı Soyadı: Ferihe Başkaleme
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Meliha – Mehmet Hadi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Temmuz 2019 / Gever

Yoğun tekniğin kullanıldığı bu operasyonda işgalci güçler ile gerillalarımız arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşmana ağır kayıplar verdiren 6 kahraman yoldaşımız son mermilerine kadar savaşarak şehadete ulaşmış ve direnişin birer sembolü haline gelmişlerdir.

PKK hareketi, soluk soluğa yürütülen bu savaşta destansı kahramanlıkların adı olmuştur. Dağlardan şehirlere kadar büyüyen ve düşmanı çıldırtan ruh, yaşamı uğruna ölecek kadar sevenlerin Apocu militan ruhu olmuştur. İşgalci ve faşist TC devletine karşı Kürdistan dağlarında yaşanan direniş savaşında şehadete ulaşan Helbest, Hogır, Serhıldan Kamuran, Ronahi, Serhildan Serdar ve Zin yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, şehitlerimizin değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz. Şehitlerimizin idealleri olan Özgür Kürdistan’ı yaratacağımızın sözünü veriyoruz.”