HPG: Psikolojik savaş ve yalana itibar edilmemeli

Ankara'daki fedai eylemin ardından Türk devletinin saldırılarını yoğunlaştırdığını belirten HPG, Kurdistan’da soykırım siyasetini uygulamak isteyen AKP-MHP'nin çarpıtmalarına karşı duyarlı olmaya, yalana dayalı açıklamalara itibar etmemeye çağırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Tarihi Ankara eylemi ardından soykırımcı AKP-MHP rejiminin dış işleri ve savaş bakanlığı sıfatındaki kişilerin yaptığı açıklamalar tamamen gerçeklerin çarpıtılmasından ibarettir. Bir taraftan “uyuyan hücrelere karşı operasyon yapıyorum” diyerek Kurdistan ve Türkiye'nin 18 ilinde geliştirdiği kapsamlı operasyonlarla Kürt halkının meşru-yasal siyasetçi ve kurumlarına dönük tutuklama furyası başlatırken, diğer taraftan da Ankara eylemini yapan fedailerin Kuzey Suriye'de eğitim gördüğü ve oradan geldikleri yalanını dillendirerek Kuzey Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni de hedef olarak göstermiştir. Hiç kuşku yok ki yapılan bu belirlemeler, TC’nin saldırı yapmak için gerekçe oluşturmak amacıyla tamamen düzmece yalanlar üzerine kurulmuş olan ve hiçbir belgeye dayanmayan gerçek dışı beyanlardır” dedi.

HPG açıklamasında, “Bilinmeli ki, Ölümsüzler Taburu’nun üyelerinin hiçbir şekilde bu özel savaş güruhunun iddia ettiği gibi Kuzey Doğu Suriye’den Ankara’ya gitmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hakeza eylemi gerçekleştiren kahraman yoldaşlarımızın, yasal siyaset yürüten kimselerle herhangi bir ilişkisi de bulunmamaktadır.

Açık ki Türk devleti, gerçekleşen bu tarihi eylemden dolayı yaşadığı kuyruk acısını sağa sola saldırarak ve kamuoyunu yanıltarak atlatmaya çalışmaktadır. Kürt halkına karşı açmış olduğu gayrı meşru savaşta almış olduğu ağır darbeler karşısında, tek çıkış yolu olarak baskı, işkence, tutuklama ve masum insanlara dönük yapacağı katliamları gören faşist AKP-MHP yönetimi, bu yalanlar ile katliamlarına zemin oluşturmaya çalışmaktadır. Türk devlet yöneticileri için bir ruhsal hastalık haline gelen PKK ile YPG’yi organik bağ içinde ve bir gösterme tutumu, büyük bir çarpıtmadır. Bu yakıştırma; Kürt halkının hiçbir yerde hak elde etmesini istemeyen yeminli Kürt ve Kurdistan düşmanlarının yalanlarından başka bir şey değildir.

Ayrıca Türk devleti gerçekleşen Ankara eyleminden sonra Medya Savunma Alanları’nı yoğun bir şekilde karadan ve havadan bombalayarak gerilla güçlerimize birçok kayıp verdirdiğini iddia etmektedir. Gerçekleşen bu saldırılarda gerilla güçlerimizin hiçbir kaybı yaşanmamıştır. Türk devletinin ve ordusunun bu konuda yaptığı beyanlar da tamamen yalandır ve psikolojik savaş amaçlıdır.

Tüm halkımızı, kamuoyunu ve ilgili çevreleri, Kürt halkının bütün kazanımlarına karşı savaş açmış, Kurdistan’da soykırım siyasetini uygulamak isteyen ırkçı AKP-MHP rejiminin yapmış olduğu bu çarpıtmalara karşı duyarlı olmaya, hiçbir belgeye dayanmayan ve yalana dayalı açıklamalara itibar etmemeye çağırıyoruz” diye belirtildi.

EYLEM VE SALDIRILAR

HPG, gerilla eylemleri eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin de  ayrıntıları paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

4 Ekim saat 12:00 ve 17:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketi durduruldu. Bu eylemler YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

4 Ekim saat 11:25 ve 21:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi 2 kez, Garê bölgesinin Gundê Kanîsarkê, Gundê Bilindbazê, Gundê Gûzê, Girê Reşîd ve Deşta Kafya alanları 8 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna, Gundê Bêşîlî, Golka alanları 3 kez olmak üzere; toplam 13 kez savaş uçakları ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri toplarla bombalandı.”