Hassan açlık grevcilerini ziyaret etti

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Saadet'in avukatı Mahmod Hassan, HDP il binasında açlık grevinde olan milletvekillerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

FHKC Genel Sekreteri Ahmed Saadet'in avukatı Mahmod Hassan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kırılması amacıyla 170 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’e yaptığı ziyaret ardından 3 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerini ziyaret etti.

HDP il binasında eylemlerine devam eden HDP'li vekiller Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’a yaptığı ziyarette Hassan’a Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Ayşe Gökkan da eşlik etti.

Burada konuşan Hassan, Filistin’de bulunan cezaevlerinde 5 bin kişinin açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, “Filistin’de parlamenter olan Ahmed Saadet 4 yıldır cezaevinde ve kendisi Filistin mücadelesi ve insan hakları savunucusu. Kürtlerin Leyla Güven öncülüğünde başlattığı grevlerini destekliyoruz. Bizim mücadelemiz ortak. Bu mücadelenin mutlaka zafere ulaşacağına inanıyoruz” dedi.

HDP’li vekil Tayip Temel ise Filistin’de devam eden açlık grevlerini selamlayarak, şunları söyledi: “Mücadelemiz çoğu noktada ortak. Türkiye’de de Filistin de olduğu gibi parlamenterler yıllardır cezaevlerinde hukuksuz bir şekilde tutuluyor. Bunun yanı sıra binlerce kişi cezaevlerinde ve bunlar Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevindeler. Meşru talepler olmasına rağmen iktidar bu talepleri görmezden geliyor. Bizlerde bu direnişin mutlak zaferle sonuçlanacağını ve halkların kazanacağına inanıyoruz.”