HDP Eş Genel Başkan Şenyaşarları ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP Riha milletvekilleri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, Nusrettin Maçin ve Nimetullah Erdoğmuş, selden etkilenen Riha’da halkı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Ziyaretin ardından HDP’li heyet, Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ni 725’inci gündür sürdüren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ı ziyaret etti. 

Emine Şenyaşar’ın adalet mücadelesinin milyonların çığlığı haline geldiğini belirten Pervin Buldan, adalet yerini buluna kadar Şenyaşar ailesinin yanında olacaklarını söyledi.  HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Annemiz büyük bir acı yaşadı ve bunun telafisi ancak faillerin yargılanıp gerekli cezaya çarpıtılmasıyla olur. Binlerce faili meçhul cinayetler yaşandı, hepimizin talebi adaletin sağlanması. Bu iktidarın bu adaleti sağlayamayacağını biliyoruz. Ancak önümüzde bir seçim süreci var ve bu seçim süreciyle birlikte yeni bir iktidarın ve yönetimin yeni bir anlayışın bütün bunları çözeceğine olan inancımızı bir kes daha ifade etmek istiyoruz” diye konuştu. 

Anne Emine Şenyaşar ise oğlunun 5 yıldır cezaevinde tek kişilik hücrede tutulduğunu belirterek, adalet istediğini ifade etti.