HDP'li belediyelere baskın: Bariyerler yeniden konuldu

AKP/MHP faşist iktidarı tarafından gasp edilen  Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin etrafı bariyerlerle kuşatıldı.

AKP/MHP faşist iktidarı tarafından gasp edilmesi ve kayyum atanmasının ardından Amed, Van ve Mardin Büyükşehir belediyeleri polislerce abluka altına alındı. Amed ve Van Büyükşehir Belediyesi binalarına polis baskın gerçekleştirdi. Önce zırhlı araç ve çok sayıda polisle ablukaya alınan ve daha sonra kapıları kırılan belediye binalarında aramalar başlatılırken, 31 Mart seçimlerinin ardından kaldırılan polis bariyerleri yeniden konuldu. 

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun kayyum olarak atanmasının ardından Amed Büyükşehir Belediyesi’nin kapıları polislerce kırılarak baskın düzenlendi. 

MARDİN'E DE BELEDİYEYE POLİS BASKINI

Mardin Büyükşehir Belediyesi binasına da, Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın kayyum olarak atanmasının ardından polis baskın düzenledi. Çok sayıda zırhlı araç ve TOMA ile ablukaya alınan belediye binasına giriş çıkışlara da izin verilmediği bildirildi. Belediye binasında tüm odalarda aramaların yapıldığı bildirildi. 

Belediye binasının etrafına polis bariyerleri de yeniden konulmaya başlandı.

Amed'de sosyal medyaya erişim engeli getirildiği de gelen haberler arasında.