HDP’li vekil Orhan, açlık grevine başladı

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla 3 günlük açlık grevine başladı.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 26 gündür sürdürdüğü açlık grevine destek eylemleri büyüyor. HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Güven’e destek vermek amacıyla HDP Van  İl binasında üç günlük açlık grevine girdi.

Açlık grevine ilişkin yapılan basın açıklamasına HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan, Barış Anneleri İnisiyatifi, TJA aktivistleri, il-ilçe örgütleri, belediye eşbaşkanları da katıldı.

FAŞİZME BOYUN EĞMEYECEĞİZ

 Orhan yaptığı açıklamada,  “Hakkari milletvekilimiz DTK Eşbaşkanımız Sayın Leyla Güven bu ülkenin barışına, demokrasisine saldırı olduğunu belirterek uzun yıllardır tecritte tutulan Sayın Öcalan’a yönelik tecride karşı açlık grevi başlattı ve 26 gündür sürüyor. Bu açlık greve yoğun bir destek söz konusudur. ‘Leyla Güven’in talepleri talebimizdir’ şiarıyla Mersin’de yapılan açlık grevine polis saldırmış ve arkadaşlarımız gözaltına alınmıştır. Kürt halkı ve Türkiye halkları demokrasiyi kazanacak, özgürlükleri başaracak, bundan sonra geri adım atmayacağız. Bu ülkede faşizme boyun eğmeyeceğiz, özgürlükleri, demokrasiyi, barışı hayata geçireceğiz. Bizler bu nedenle burada 3 günlük açlık grevine başladık. Faşizm kaybedecek, özgürlükler, demokrasi kazanacak. Kürt halkı ve Türkiye halkları demokrasiyi, özgürlükleri hayata geçirecek. Bu ülkede faşizme, dikta rejime boyun eğmeyeceğiz. Mücadelemize her alanda devam edeceğiz. Sayın Leyla Güven’in başlattığı bu eylemleri bizde sahipleniyor ve taleplerimiz kabul edilene kadar eylemliliklerimiz sürecektir” diye konuştu.