HDP'nin Amed vekilleri de açlık grevinde

HDP'nin Amed milletvekilleri de tecride karşı 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed milletvekilleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı. HDP il binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu'nda başlatılan eyleme, vekiller Selçuk Mızraklı, Dersim Dağ, Remziye Tosun, Semra Güzel, Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz katıldı. Eylem öncesi açıklama yapan HDP'li vekillere, partililer ve halk da destek verdi. 

'AKP ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ DERİNLEİTİRİYOR'

Açıklamada bulunan HDP Milletvekili Selçuk Mızraklı, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi eyleminin 26. gününde olduğunu hatırlatarak, Leyla Güven'e destek olmak amacıyla HDP Mersin il örgütü tarafından başlatılan eyleme polislerce yapılan baskın ve eylemcilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Mızraklı, AKP hükümetinin partilerinin barış ve çözüme dayalı eylem ve etkinliklerine yönelik baskılarının çözümsüzlüğü derinleştirdiğini dile getirirken, "İnsani ve barışçıl olan toplumun her kesimini ilgilendiren tecrit politikalarının sonlandırılması için bedenlerini açlığa yatıranların sesine ses olmak, barış çığlıklarına çığlığımızı katmak için bizlerde Amed milletvekilleri olarak, 3 günlük destek amaçlı açlık grevine giriyoruz" diye konuştu.

Siyasi iktidarın bir an önce sorumluluğun bilincine varması gerektiğine vurgu yapan Mızraklı, şöyle dedi: "Cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek ve toplumun her kesimini ilgilendiren, bu insani talebe cevap verilmesini, diyalogun ve çözüm yolunun aralanmasını istiyoruz. Açlık grevi eylemlerinde yaşanabilecek olumsuzluklardan hükümet sorumludur. Siyasi iktidara bir an önce cezaevlerinden yükselen bu sese kulak vermesini, sorunların çözümü için diyalog yollarını açık tutması ve çözüme katkı sunması çağrısını yapıyoruz."