Hewlêr Valiliğine saldırı: 3 saldırgan öldürüldü

Federe Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Hewlêr’de valilik binasına yönelik saldırıda bulunan üç kişini öldürüldüğü açıklandı.

Hewlêr’de bu sabah yerel saatle 07.45 sıralarında, kimliği belirsiz silahlı üç kişi valilik binasına girdi. Valilik yetkililerine göre, saldırganlar girişte bir polisi yaraladı.

Sabah saatlerinde vali yardımcısı Tahir Abdullah, “Saat 07.45’e doğru” silahlı kişilerin valilik binası girişine yaklaştığı ve güvenlik elemanlarına ateş açtığını söyledi. Abdullah, “İçeri girmeyi başardılar” diyerek, saldırganların daha sonra üçüncü kata çıktığını belirtti.

Bina etrafında geniş güvenlik önlemleri alınırken, saatlerce binada silah sesleri duyuldu. Yerel kaynaklar, rehin alınan bir kişinin kurtulduğunu bildirdi. İlk olarak saldırganlardan ikisinin öldürüldüğü duyuruldu. Yerel saatle 12.00 sıralarında üçüncü saldırganın da öldürüldüğü yönünde bilgi geldi.

Saldırganların kimlikleri, taşıdığı silahların türü ve amaçları konusunda henüz net bilgi yok. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.