HPG: 14 işgalci cezalandırıldı, 4 mevzi, 3 kamera ve 1 radar imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası, işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vuruyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 14 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 4 mevzi, 3 kamera ve 1 radar imha edildi. 5 mevzi ve 2 konteynır da darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

Metîna bölgesi;

9 Ocak saat 12:45 ile 16:20’de Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

11 Ocak saat 10:00 ile 13:40’ta Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 2 mevzi darbelendi.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

10 Ocak saat 08:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

10 Ocak 10:50 ile 12:30 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. Bu eylemler YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

10 Ocak saat 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

11 Ocak saat 15:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere karşı koordineli gerilla taktiği ile üç koldan sızma ve baskın eylemi gerçekleştirildi. Birinci eylem kolu; orta otomatik silahlar ve suikast taktiğiyle işgalcileri etkili bir şekilde vurdu. İkinci ve üçüncü eylem kolları; işgalcilerin bulunduğu mevzileri ve 2 konteynırı ferdi silahlar ve el bombalarıyla yakın mesafeden hedefleyerek vurdu. Sızma, suikast ve baskın taktiklerini iç içe profesyonel bir şekilde hayata geçiren güçlerimiz, Apocu fedai ruhla işgalcilerin üzerine giderek 11 işgalciyi cezalandırdı; 4 mevzi, 3 mobesse kamera sistemi, 1 radar sistemini tamamen imha etti ve 2 konteynırı darbeledi.

Sömürgeci TC ordusu, halkımızın özgürlük gerillasının gerçekleştirdiği bu başarılı eylemde büyük bir darbe almıştır. Gerçekleri kamuoyundan gizlemeyi esas alan işgalci TC ordusu ise bu eylemde sadece bir kaybını açıklamış, cezalandırılan diğer 10 işgalcinin ismini açıklamamıştır.

Xakurkê bölgesi;

10 Ocak saat 16:30’da Girê Şehîd Heqî’deki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

11 Ocak saat 16:00’da Girê Şehîd Kamûran’daki işgalciler önce ağır silahlarla ardından saat 16:15’te koordineli gerilla eylemiyle hedeflenerek vuruldu. Birinci eylem kolu; işgalcilere ait iki mevzi hedefleyerek yakın mesafeden vurdur. İkinci eylem kolu; suikast taktiğiyle işgalcileri etkili bir şekilde vurdu. YJA Star güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemlerin sonucundan 2 işgalci cezalandırıldı ve 2 mevzi darbelendi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

8 Ocak’ta Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

9,10 ve 11 Ocak’ta Metîna bölgesinin Dergelê, Bêşîlî, Serê Metîna alanları 6 kez; Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar, Girê Cûdî alanlarını 4 kez; Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê alanı 6 kez olmak üzere toplam; 16 kez savaş uçakları ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.

İşgalci Türk ordusu, 7 Ocak ve 10 tarihleri arasında Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki direniş mevzilerine saldırıp, tünelleri delmeye ve kepçelerle yıkmaya çalıştı.”