HPG: İşgalci Türk ordusu darbe yedikçe yalana sarılıyor

HPG, Türk ordusunun Gare ve Zap’da 19 gerilla kaybı olduğu yönündeki açıklamalarını yalanladı. Devrimci operasyonlarla ağır darbeler alan işgalci ordunun yalan haberlerle kamuoyunu aldatmaya çalıştığını belirterek bu yalanlara itibar edilmemesini istedi.

HPG, “İşgalci Türk ordusu 20 Ocak günü yaptığı iki ayrı açıklamada Garê bölgesinde 9, işgal saldırılarının sürdüğü Zap bölgesinde ise 10 kaybımızın yaşandığını iddia etmiştir. Tüm komutanlıklarımızla ile bağlantı kurulmuş, işgal Türk ordusunun tamamen yalan söylediği ve bu iddialarının doğru olmadığı anlaşılmıştır. Aşağıda ayrıntılı bilgilerini verdiğimiz işgalci ordu tarafından gerçekleştirilen bombardımanlarda hiçbir kaybımız yaşanmamıştır. Son devrimci operasyonlar ile Kurdistan Özgürlük Gerillası’ndan ağır darbe alan ve sarsılan işgalci ordu, yalan haberler ile kamuoyunu aldatmaya ve faşist güruhları motiveye etmeye çalışmaktadır. Aciz bir duruma düştüğü için yalanlara sarılan işgalci Türk ordusunun bu yalanlarına itibar edilmemelidir” dedi.

HPG Basın İrtibat  Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

18 Ocak saat 16:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

21 Ocak saat 08:25’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

22 Ocak saat 10:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’nda askeri araç etrafında toplanan işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

17 Ocak’ta Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzimiz 1 kez yasaklı patlayıcı ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

16 Ocak’tan 23 Ocak’a kadar Garê bölgesinin Siyanê, Girê Reşît, Girê Sîser, Zêvkê, Sêdarê alanı 14 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar Direniş, Girê Amediyê Alanı 9 kez, Xakurkê bölgesinin Girê Berbizina, Neqeba Berbizina, Ava Lolanê, Kuça Xecerê, Şehîd Şerîf, Kolît alanı 17 kez, Metîna bölgesinin Dergelê, Şêlazê, Serê Metîna alanı 4 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 1 kez olmak üzere toplam; 45 kez savaş uçakları ile bombalandı.

20 ve 21 Ocak’ta Zap ve Xakurkê bölgeleri helikopterler ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”