HPG: Şırnak, Hakkari, Ağrı ve Lêlîkan’da 35 asker öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şemdinli, Çukurca, Doğubayazıt ve Güney Kürdistan’ın Lêlikan alanında Türk işgal güçlerine yönelik eylemlerde en az 35 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, Şemdinli’de 8, Lêlîkan’da 15, Çukurca’da 5 ve Doğubayazıt’ta 7 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Eylemlerde ayrıca çok sayıda mevzi ve askeri araç da imha edildi. Şemdinli’de bir askeri konteynır ve Lêlîkan’da çok sayıda askeri mevzi imha edilirken, Çukurca’da nizamiye, askeri mevziler, barınaklar ve araçlar hedeflenirken, Doğubayazıt’ta bir tepede mevzii, çadır ve kule yoğun ateş altına alındı.

ŞEMDİNLİ’DE 8 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG BİM, “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında, 23 Temmuz günü işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemleri şöyle aktardı:

“Güçlerimiz saat 03.30’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Govendê alanına bağlı Şehit Serhed mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Aynı gün saat 18.45’te güçlerimiz, yine Govendê alanında bulunan Deriyê Pan mıntıkasında konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmana ait bir konteynırın hedeflendiği bu eylemde isabetli vuruşlar sonucu konteynır ve içinde bulunan 7 düşman askeri ile birlikte imha edilmiştir. Eylem ardından alanı kobra tipi taarruz helikopterleri ile bombalayan işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Düzenlenen bombardıman sonucu arazide yangın başlatmıştır.

LÊLÎKAN TEPESİNDE MEVZİLER İMHA EDİLDİ, 15 ASKER ÖLDÜ

Güçlerimiz saat 17.50’de Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 6 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 15 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda düşman mevziisi imha edilmiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu atak tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde skorksy helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

ÇUKURCA’DA İKİ KOLDAN EYLEM: 5 AKSER ÖLDÜ

Saat 18.15’te güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Gêman karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakoldaki nizamiye, mevzii, barınak ve araçların 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 5 asker öldürülmüş, BTR tipi zırhlı bir araç ile bir askeri araç darbelenmiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.”

DOĞUBAYAZIT’TA ASKERİ TEPE ATEŞ ALTINA ALINDI: 7 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM, “Serhat Eyaletinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi” kapsamındaki eylemin ayrıntılarını ise şöyle açıkladı: “Güçlerimiz 23 Temmuz günü saat 19.30’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Kozili karakolunun güvenliğin sağlamaya çalışan Tepê Koviya'da konumlanan askerlere yönelik eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan mevzii, çadır ve kulenin 3 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 7 asker öldürülmüş, 5 asker ise yaralanmıştır.”