HPG: KDP pusu kurdu, 2 gerilla yaralandı

HPG, “24 Ocak günü saat 11 civarında Girê Amediyê’ye doğru 2 araçla ilerleyen güçlerimiz Sergelê mıntıkasında KDP güçlerinin pususuna düşmüştür. KDP güçlerince açılan ateş sonucu 2 arkadaşımız yaralanmıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

23 Ocak saat 08:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler mevzilenmeye çalışırken ağır silahlar ile müdahale edildi ve hareketlilikleri durduruldu.

24 Ocak saat 10:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

Xakurkê bölgesi;

24 Ocak saat 17:30’da Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

24 Ocak saat 17:40’ta Girê Şehîd Heqî’deki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

23 Ocak’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzimiz 1 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

21, 22, 23, 24 ve 25 Ocak’ta Garê bölgesinin Deşta Kafya alanı 13 kez, Metîna bölgesinin Dergelê, Serê Metîna, Beşîlî alanı 5 kez, Xakurkê bölgesinin Geliyê Lolanê, Sinînê alanı 5 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez olmak üzere toplam; 26 kez savaş uçakları ile bombalandı.

24 Ocak’ta Xakurkê bölgesi helikopterler ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.

KDP PUSUSUNDA 2 GERİLLA YARALANDI

24 Ocak günü saat 11 civarında Girê Amediyê’ye doğru 2 araçla ilerleyen güçlerimiz Sergelê mıntıkasında KDP güçlerinin pususuna düşmüştür. Yolda, pusuda bekleyen, üzerinde doçka kurulu araçla KDP tarafından güçlerimize ateş açılınca, güçlerimiz de araçlardan inerek cevap vermiş ve bir süre çatışma yaşanmıştır. Bu arada Türk keşif uçakları da devreye girerek uçuş yapmaya başlamışlardır. KDP güçlerince açılan ateş sonucu 2 arkadaşımız yaralanmış, ayrıca darbe sonucu araçlarımız da çalışamaz hale gelerek orada bırakılmak zorunda kalınmıştır. Daha sonra Türk savaş uçakları da müdahale ederek her iki aracı bombalamıştır. Yaşanan olay bu şekildedir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMALARI TAMAMEN ÇARPITMADIR

Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı adına yapılan açıklama tamamen gerçeklerin çarpıtılmasıdır. Güçlerimize karşı kurulan pusu sonucu çatışma başlamıştır. Bizler, Kurdistan’ı işgal eden Türk devletiyle çatışma halindeyken bir Kürt gücünün bu denli işgalci güçlere hizmet olsun diye karşımıza çıkması utanç verici bir durumdur. Bir daha bu tür durumların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz. Biz, her şeye rağmen kendi açımızdan sorumlu davranmayı sürdüreceğiz.”