HPG: Licê’de 13 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Amed’in Licê ilçesi kırsalında operasyona çıkan askeri konvoyu hedef alan gerillaların 13 işgalciyi cezalandırdığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada 30 Nisan’da operasyona çıkan askeri konvoyun vurulduğunu, bir kirpi tipi aracın imha olduğunu ve 13 işgalcinin cezalandırıldığını belirtirken, aynı alanda 10 Mayıs günü başlatılan operasyonda iki gerillanın şehit düştüğünü bildirdi.

Açıklamada işgalci Türk ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar ve bunun sonucunda yaşanan çatışmaların ayrıntıları şöyle verildi:

“1. Amed bölgesi;

— İşgalci Türk ordusu kış sürecinden bu yana Amed’in Licê ilçesindeki Şehîd Serxwebûn alanında tepe tutmaya ve mevzilenmeye çalışmaktadır. Aynı zamanda Girê Boxaza Cuma, Gundê Sîverekê, Gundê Medrese ve Girê Mêrgê alanlarında karakol yapımına başlamıştır. Bu faaliyetlerle beraber işgalci Türk ordusu son 6 ayda bölgede aralıksız bir biçimde saldırı operasyonları ve pusulama faaliyetlerini sürdürmektedir.

30 Nisan günü saat 20:15’te aynı alanda yine operasyona çıkan askeri konvoyu güçlerimiz Gundê Mêrgê ve Gundê Sîverekê arasında sabotaj taktiği ile durdurmuştur. Bunun sonucunda 1 kirpi tipi araç imha olmuş, içindeki 13 işgalci cezalandırılmıştır. Alandaki operasyonlar 5 Mayıs gününe kadar devam etmiş ve sonuçsuz bir biçimde geri çekilmiştir.

— İşgalci Türk ordusu yine aynı alanda 10 Mayıs günü bir operasyon başlatmış, gerçekleşen düşman saldırılarında Dilgeş Zagros ve Bawer Korkmaz yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

2. Zap bölgesi;

— 16 Mayıs saat 14:20’de Girê FM Direniş Alanı’na saldıran işgalcilere, güçlerimiz kendini savunmak için cevap vermiştir.

4.  Metîna bölgesi;

— 18 Mayıs saat 14:20’de Girê Hakkarî Direniş Alanı’na saldıran işgalcilere, güçlerimiz kendini savunmak için cevap vermiştir.

5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 17 Mayıs’ta Girê Bahar, Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediyê Direniş Alanları, Sêgirê köyü çevresi ile Garê’nin Deşta Kafya alanı 22 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

— 16, 17 ve 18 Mayıs’ta Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları, Xakurkê’nin Girê Şehîd Heqî, Girê Şehîd Kamuran, Girê Şehîd Hêmin, Çilûçar bölgesi ve Lolan suyu çevresi ile  Sîda’daki direniş mevzilerimiz 37 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

— 17 Mayıs’ta Metîna’nın Girê Mozelan, Koordine, Stûna, Serzêrê ile Tirvaniş köyü çevresi 7 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.”