HPG: Rojhat ve Erdal yoldaşlarımızın ardılları oldular

HPG, geçtiğimiz günlerde Bagok’ta şehit düşen Demhat Amed ile Argeş Bagok’u “Her anlarını devrimci bilinçle yaşadılar, duruşlarıyla 2023 yılına damgasını vuran Rojhat ve Erdal yoldaşlarımızın ardılları olmayı başardılar” diyerek andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Bagok’ta şehadete ulaşan Demhat Amed (İslam Ölçay) ile Argeş Bagok’a (Özgür Ay) ilişkin şu bilgileri paylaştı:

 “29 Aralık 2023 günü Mêrdîn eyaletinin Bagok bölgesinde işgalci Türk ordusuyla yaşanan temas ve sonrasında çıkan çatışmalarda 3 yoldaşımız şehadete ulaştı. Bu çatışmalarda Demhat Amed ve Argeş Bagok yoldaşlarımızın şehadete ulaştığı netleşti. Şehadete ulaşan diğer yoldaşımızın kimlik bilgileri netleştiğinde halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın mücadelesinin fedaice sürdürüldüğü Bakurê Kurdistan’da işgalci Türk devletine karşı savaşmayı en büyük amaç ve hayali haline getiren Demhat ve Argeş yoldaşlarımız, bu amaçlarına ulaşarak tarihi bir sorumluluk üstlendiler. Her iki yoldaşımız da içinde yer aldıkları bu mücadelenin zorluğunun farkındalığıyla büyük bir heyecan ve coşku ile katılım sağladılar. Ancak fedaice bir yaşam ve duruşla mücadelenin zafere ulaşacağının bilincinde olan yoldaşlarımız, her anlarını devrimci bilinçle yaşadılar. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü ve halkımızın yıllarca özlemini duyduğu onurlu yaşamın yaratılması için tereddüt etmeden ve durup dinlenmeden mücadele eden yoldaşlarımız, duruşlarıyla 2023 yılına damgasını vuran Rojhat ve Erdal yoldaşlarımızın ardılları olmayı başardılar.

Demhat ve Argeş yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın hayallerini gerçekleştirene kadar mücadelemizi büyük bir iddia ve kararlılıkla sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Demhat Amed
Adı Soyadı: İslam Ölçay
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Saliha – Şehmus
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Aralık 2023 / Mêrdîn

 

Kod Adı: Argeş Bagok
Adı Soyadı: Özgür Ay
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Yıldız – Adnan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Aralık 2023 / Mêrdîn

 

YİĞİT, CESUR VE BAŞ EĞMEYEN BİR AMED GENCİ

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne birbirinden değerli binlerce evladını katan Amed halkımız, büyük bir irade ve kararlılıkla evlatlarının ördüğü özgür yaşamı savunmuş ve bugün de düşmanın tüm baskı ve soykırım saldırılarına rağmen bu duruşunu korumaktadır. Özgürlüğü için bedel ödemekten çekinmeyen Amed’in yiğit evlatları da hem halkımızın bu duruşuna layık olmak hem de ülkemizi işgal eden soykırımcı güçlere karşı onur mücadelesini yürütmek için tüm varlığı ile mücadele etmek ve savaşmaktadır.

Demhat yoldaşımız da Amed halkımızın mücadele geleneğini ısrarla sürdüren yurtsever bir ailede doğdu. Ailesinin derin bir yurtsever bilince sahip olması ve Türk devletinin her türlü saldırılarına rağmen Kürtlük değerlerinden taviz vermeyen duruşu sayesinde Demhat yoldaşımız, partimiz PKK öncülüğünde yürütülen özgürlük mücadelemizi erkenden tanıdı. Her Kürt çocuğu gibi Demhat yoldaşımız da düşman gerçekliği ile hem sokakta hem okulda tanıştı. Düşmanın halkımıza yönelik saldırılarının en yoğun yaşandığı Sûr’da büyüyen yoldaşımız, düşmanın bu saldırılarına karşı büyük bir öfke besledi. Aynı zamanda gittiği okulda anadili dışında başka bir dil ile eğitim görmek zorunda kalması, Demhat yoldaşımızın Türk sömürgeciliğinin sadece çıplak zordan oluşmadığını, bin bir suratla karşımıza çıkan katmerli bir sömürgecilik olduğunu anlamasını sağladı. Halkımız üzerinde uygulanan siyasetin soykırım siyaseti olduğunu her geçen gün daha iyi anladı. Gençlik dönemlerinde mücadelemizi daha yakından tanımak ve bir Kürt genci olarak halkımıza karşı sorumluluklarını yerine getirmek için yurtsever devrimci gençlik çalışmalarına katılan yoldaşımız, çalışmalarda yer aldığı süreçlerde hem mücadele gerçekliğimizi hem de düşman gerçekliğini daha fazla bilince çıkardı. Çalışmalarda bulunduğu yıllarda birlikte çalıştığı birçok yoldaşının gerilla saflarına katılması ve bazı yoldaşlarının da şehadete ulaşması Demhat yoldaşımızı derinden etkiledi. Yine yakın akrabalarından da katılımların ve şehadetlerin olması, Demhat yoldaşımızın mücadelesini büyütme kararlılığına ulaşmasını sağladı. Bu temelde 2014 yılının başlarında Dîlok’ta okuduğu üniversiteyi terk eden Demhat yoldaşımız, yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek gerilla saflarına katıldı.

Kısa bir süre Bakurê Kurdistan’da kalan yoldaşımız, burada tanıdığı ilk gerillalardan oldukça etkilendi. Özellikle gerillanın yoldaşlık ilişkilerinden ve birbirlerine olan saygılı ve ölçülü yaklaşımlarından etkilenen yoldaşımız, tüm devrimci yaşamı boyunca Bakurê Kurdistan’da geçirdiği zamanların anısına bağlılıkla katılım sağladı. Daha sonra Medya Savunma Alanları’na geçen Demhat yoldaşımız, burada yeni savaşçı eğitimini aldı. Aldığı eğitimlerle gerilla ve dağ yaşamına kısa sürede adapte oldu. Daha önce gençlik çalışmalarında yer almanın getirdiği örgütsel ve yaşamsal tecrübe ile yoldaşlarının da gerilla yaşamına uyum sağlamasına yardım etti. Amed gençliğinin yiğit, cesur ve baş eğmeyen duruşunu aldığı Apocu felsefe ile bütünleştiren yoldaşımız, kısa sürede yetkin bir gerilla oldu. Daha sonra kendisini askeri anlamda yetkinleştirmek için Şehîd Mehmed Goyî Operasyon Okulu’na geçen yoldaşımız, burada da eğitim aldı. DAİŞ çetelerinin Rojava ve Şengal’deki halkımıza yönelik saldırılarının arttığı bu süreçte halkımızın yanında direniş mevzilerinde yer almak isteyen Demhat yoldaşımız, DAİŞ çetelerine karşı savaşmak üzere Rojava alanına geçti.

MÜCADELESİNİ ZİRVEDE TAMAMLADI

Rojava alanında çetelere karşı verilen mücadelenin her safhasına katılan Demhat yoldaşımız, birçok devrimci hamlede yer aldı. Çetelerin Rojava’dan sökülüp atılmasında önemli bir emeği ve çabası olan yoldaşımız, bir an bile tereddüt etmeden fedaice savaştı. Yaşanan yoğun savaş süreçlerinde iki defa yaralanmasına rağmen iradesini daha da bileyerek mücadelesini sürdürdü. Kendisini askeri anlamda geliştirmeyi ve böylece yaşanan savaş sürecine aktif bir katılım sağlamayı ilke edinen Demhat yoldaşımız, bu anlamda birçok branşta uzmanlaştı. İhtiyaç duyulan her göreve büyük bir fedakarlıkla giden ve başarıyı temel hedefi haline getiren Demhat yoldaşımız özlü ve dürüst katlımı ile tüm yoldaşlarının saygı ve sevgisini kazandı.

Rojava’da çetelerin yenilgiye uğratılmasından sonra yıllarca özlemini duyduğu özgürlük dağlarına tekrar dönen Demhat yoldaşımız, gerilla tarz ve taktiğinde derinleşmek ve yeni dönem gerillacılığını tüm detayları ile öğrenmek için Şehîd İbrahim Akademisi’nde eğitime dahil oldu. Aldığı eğitimlerle yeni dönem gerillacılığında derinleştiği gibi, Rêber Apo’nun felsefesini de daha iyi özümseyerek Apocu bir kişiliğe ulaştı. Akademideki yoğunlaşmalarını yoldaşlarıyla paylaşan Demhat yoldaşımız, yıllardır gitmek istediği Bakurê Kurdistan’a geçmek için öneride bulundu. Özellikle Mêrdîn bölgesine gitmeyi en büyük amacı haline getiren yoldaşımız, bu amacına ulaştığında büyük bir coşku ve heyecan yaşadı. Gerilla yaşamına ilk adım attığı Bakurê Kurdistan’a tekrar gidecek olmanın mutluluğunu tüm yoldaşlarıyla paylaşan Demhat yoldaşımız, aynı zamanda üstlendiği tarihi sorumluluğun da farkında oldu. Halkımıza yönelik saldırıların doruk noktasına ulaştığı böylesi bir süreçte soykırımcı Türk devletine karşı savaşacak olmanın sevincini yaşayan yoldaşımız, büyük bir iddia ve kararlılıkla Mêrdîn’e geçti.

Demhat yoldaşımız Mêrdîn bölgesinde bulunduğu süre içinde üstlendiği görev ve sorumlulukları hakkıyla yerine getirerek, işgalci Türk devletinin soykırım politikalarına karşı Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın büyük Apocu irade ile yürüttüğü mücadelenin yılmaz savaşçılarından oldu. En zorlu şartlara rağmen halkımızın özgürlüğünü sağlamayı temel hedefi haline getiren, bu amaçla büyük bir fedakarlık ve irade ile mücadele eden Demhat yoldaşımız, birlikte mücadele ettiği yoldaşlarının örnek aldığı Apocu bir militan oldu. Yaşamda fedakarlığı, yoldaşlığında dürüstlük ve paklığı ile tüm yoldaşlarının örnek aldığı fedai bir yaşamın sahibi olan Demhat yoldaşımız, 29 Aralık 2023 günü düşmanla yaşanan temasta şehadete ulaşarak mücadelesini zirvede tamamladı.

TECRÜBELİ BİR GERİLLA, İÇTEN BİR YOLDAŞ, DERVİŞANE BİR DEVRİMCİ

Argeş yoldaşımız Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesinde yaşama gözlerini açtı. Yurtsever bir ailede büyüyen Argeş yoldaşımız, ailesinin özlü kültürünü, toplumsal değerlere bağlılığını ve Kürt insanının sadeliğini karakterine nakşederek yetişti. Mêrdîn halkının yiğitliğini ve yurtseverliğini kişiliğinde barındıran Argeş yoldaşımız, Kürt halkının yürüttüğü özgürlük mücadelesine ve yüz yüze olduğu soykırım tehlikesine büyük bir duyarlılıkla yaklaştı. Kürt halkının yok sayılıp kölelik statüsünde tutulmasına ve Kurdistan’ın bir sömürge olmasına itiraz etti. Bu itiraz temelinde özgürlük mücadelesinde kendisinin de bir şeyler yapması gerektiğine inanarak, önce yurtsever devrimci gençlik çalışmalarına dahil oldu. Cesaretli bir genç olan Argeş yoldaşımız, eylemci özelliğiyle öne çıktı ve birçok serhildana öncülük etti. Sömürgeci TC devletinin baskı ve zulmüne maruz kalan Argeş yoldaşımız, birçok defa gözaltına alındı. Ancak düşmanın bu baskıları yoldaşımızı yolundan döndüremedi ve bilakis inancının, kararlılığını ve iradesini daha da büyüttü. Argeş yoldaşımız da, onurlu her Kürt genci gibi özgürlük mücadelesini etkili bir biçimde sürdürebileceği Kurdistan dağlarının yolunu tuttu ve 2014 yılında Bagok’ta gerilla saflarına katıldı.

Argeş yoldaşımız, doğduğu topraklarda gerilla saflarına katılmış olmanın gururunu ve büyük heyecanını yaşayarak gerilla yaşamına başladı. Mücadele tarihimizde birçok kahramanlık destanının yazıldığı, şiirlere, romanlara ve türkülere konu olan Bagok’ta gerillacılık yaptı. İlk eğitimlerini, ilk tecrübelerini burada edindi. Kendisinden önce Bagok’ta, Kurdistan dağlarında gerillacılık yapan on binlerce kahraman gerillanın ayak izlerinden yürümeyi esas edinerek onların tecrübesini esas aldı. Aynı yıl içerisinde askeri alanda derinleşmek üzere operasyon okulunda eğitim gördü. Argeş yoldaşımız kendisini adım adım geliştirip, adeta yeniden yaratarak Apocu ideolojide derinleşen, gerillacılıkta ustalaşan ve PKK’nin özgür yaşamında gelişme sağlayan fedai bir militan haline geldi.

Üzerine düşen tüm sorumlulukları devrimci görev bilinciyle yerine getirdi. Düşman saldırılarının başladığı 2015’te, yine Öz Yönetim Direnişi’nin geliştiği 2016’da ve düşman saldırılarının kapsamlı hale geldiği 2017 yılında Mêrdîn eyaletinde gerillacılık yaptı. Tüm zorlu süreçleri Apocu militan iradesiyle karşılamayı bilen Argeş yoldaşımız, hem düşman saldırılarına karşı koyup boşa çıkarmasını bildi, hem de yeri ve zamanı geldiğinde düşmana amansız darbeler vurarak intikam aldı. Argeş yoldaşımız, yeni dönem gerillacılığında derinleşmek, tecrübesine tecrübe katmak ve kendisini daha fazla eğitmek üzere Medya Savunma Alanları’na geçti. Medya Savunma Alanları’da askeri uzmanlık akademisindeki eğitim sürecine dahil olup yeni dönem gerillacılığının hareket tarzını, eylem tarzını ve zengin taktiklerini özümsedi. İdeolojik ve askeri konularda yaşadığı güçlü yoğunlaşmalarla önemli bir düzey kazandı. Bu temelde çeşitli görevler üstlenip üzerine düşen devrimci sorumlulukların hakkını vererek rolünü oynadı.

Yüzü daima Bakurê Kurdistan’da gerillacılık yapmaya dönük olan Argeş yoldaşımız, ısrarla Mêrdîn eyaletine geçmeyi, burada tanıdığı gerillaların anılarını yaşatmayı, şehitlerin intikamını almayı ve sömürgeci soykırımcı Türk devletine darbe vurmayı önerdi. Bu temelde yeniden doğduğu topraklara, gerillacılığa ilk başladığı alanlara uzmanlaşmış Apocu bir gerilla olarak geri döndü. Yeni dönem tarzını tatbik ederek hızla pratikleşen Argeş yoldaşımız, demokratik modernite gerillacılığının alanda oturması için büyük bir çaba ve emek sergiledi. Düşmanın tekniğe dayalı saldırıları ve sayısız operasyonları sürekli hale gelmesine rağmen Argeş yoldaşımız, büyük bir iradeyle mücadele ederek düşmanı boşa çıkarmasını bildi. En zor zamanlarda ve imkansızlıklar ortamında kendi kişiliğinde bir hakikat haline getirdiği Apocu fedai militanlıkla çözüm üretmeyi bildi. Tecrübeli bir gerilla, içten ve samimi bir yoldaş, hakikat savaşçılığını kılavuz edinmiş dervişane bir devrimci ve dönem görevlerine sahip çıkan Apocu bir militan olan Argeş yoldaşımız, 29 Aralık 2023 günü düşmanla yaşanan temasta kahramanca çatışarak şehadete ulaştı. Argeş yoldaşımızın zengin tecrübelerle dolu gerillacılığı, sarsılmaz devrimci iradesi, kararlılığı ve yüreğinde daima canlı tuttuğu özgürlük hayalleri biz yoldaşları tarafından örnek alınacak ve amaçları mutlaka başarılacaktır.”