HPG: Türk devleti sivilleri bilinçli hedef aldı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk Devletinin Güney Kürdistan’a yönelik hava saldırısında sivillerin bilinçli bir şekilde hedef alındığını belirterek, dört sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Çarşamba günü savaş uçaklarının Güney Kürdistan’da bir çok bölgeyi bombaladığını bildirdi. Deralok’ta Zap suyu üzerinde balık avlayan dört kişinin, keşif uçaklarının koordinasyonu ile bilinçli bir şekilde hedef alınarak katledildiğini belirten HPG-BİM, son üç yılda Amediye bölgesinde 20 sivilin hedefli saldırılarda katledildiğini kaydetti.

HPG hava saldırılarına ilişkin şu detayları verdi:

“Saat 11.30 ile 13.00 arasında savaş uçakları Garê bölgesine bağlı Yekmalê Köyü çevresini ve Deralok’a bağlı Reşava mıntıkasını, saat 19.20’de ise Heftanin bölgesine bağlı Qesrokê alanını hedef almıştır.

Gerçekleştirilen saldırılarda gerilla güçlerimizin herhangi bir kaybı yaşanmazken, Reşava mıntıkasına yapılan saldırıda, Zap Suyu üzerinde balık avlayan Azad Şahîn, Azad Mecîd Seyfo, Rêdar Mihemed Tahîr ve Wahîd Ebdûlqadir isimli 4 sivil insanımız şehit düşmüştür. 4 keşif uçağının koordinesiyle bilinçli bir şekilde hedeflenen insanlarımızın 2’sinin cenazelerine ulaşılmışken, 2 cenazeye ise halen ulaşılamamıştır.”

AMEDİYE’DE SON ÜÇ YILDA 20 SİVİL KATLEDİLDİ

“Öncelikle bu vahşi saldırıda yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Deralok halkına başsağlığı diliyoruz” diyen HPG-BİM, şunları ekledi:

“İşgalci TC ordusu, son dönemlerde Güney Kürdistan topraklarına dönük hava saldırılarını yoğunlaştırmış ve yalnızca gerilla alanlarını değil, gerillanın bulunmadığı, sivil insanların yaşadığı ve geçimini sağladığı bölgeleri de hedeflemektedir. Bunun en son örneği olan Deralok ve Erêdna olayları, tüm gerçekliği açık bir şekilde gözler önüne sermektedir. Yine yakın zamanda Çemankê bölgesindeki Bêbadê Köyü Camiisi’nin ve köy evlerinin hedeflenmesi, turistik bir bölge olan Çemço bölgesi Mark Suyu etrafında piknik yapan insanların bomba yağmuruna tutulması olayları, Kürdistan üzerindeki faşist sömürgeciliğin gerçek amacının Kürt’e ait hiçbir şey bırakmamak, ne kadar değeri ve kazanımı varsa onu yok etmek olduğunu ortaya koymaktadır. Bir yandan kurmuş olduğu onlarca askeri üsle Güney Kürdistan’ın iç bölgelerine kadar fiili bir işgal durumu gerçekleştiren AKP’nin, havadan da en ileri teknolojinin ürünü olan silahlarla sivil insanlarımıza kendi topraklarında katliamı reva görmesi, PKK’ye karşı savaşın da ötesine geçen bir düşmanlığı ifade etmektedir. Bu tür saldırılarla cefakar Güney Kürdistan halkının gözünün korkutulmak istendiği ve bu saldırıların bilinçli ve planlı bir politikanın sonucu olarak yapıldığı aşikardır.

Son 3 yıl içinde yapılan saldırılarda yalnızca Amediye bölgesinde 20’ye yakın insanımızın bu şekilde bilinçli bir biçimde hedeflenerek şehit edilmesi, hiçbir Kürt yurtseverinin kabullenebileceği bir saldırı olmadığı gibi, Halk Savunma Güçleri olarak bu değerli insanlarımızın hesabını sormak, en temel görevlerimizdendir.

Bu temelde, bu elim olayda hayatını kaybeden Azad Şahîn, Azad Mecîd Seyfo, Rêdar Mihemed Tahîr ve Wahîd Ebdûlqadir’in ailelerine ve tüm Başurê Kürdistan halkına tekrardan başsağlığı diliyor, taziyelerimizi sunuyoruz. Şehitlerin anısını mücadeleyi yükselterek yaşatacağımızın sözünü bir kez daha tekrarlıyoruz.”