HPG: Türk devleti asker kayıplarını gizliyor

HPG, 3 Kasım’da Metîna’daki eylemde ele geçirilen asker cenazesinin Mustafa Bazna'ya ait olduğunu açıkladı. Türk devletinin asker kayıplarını gizlediğini belirten HPG, talep halinde Bazna’nın cenazesinin teslim edilebileceğini kaydetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

4 Kasım 2022 tarihli açıklamamızda; 3 Kasım saat 12:20’de Başûrê Kurdistan’ın Amediye ilçesi yakınlarındaki Metîna’nın Girê FM Direniş Alanı’nda gerçekleşen eylemde bir askerin cenazesine, askeri teçhizatına ve cep telefonuna el konulduğu bilgisini paylaşmıştık. Cenazesi elimizde olan askerin; 13082287382 TC kimlik numaralı, 14 Mayıs 1996 Düzce doğumlu, Döndü ve Ramazan oğlu Mustafa Bazna olduğu netleştirilmiştir. Bu askerin ölümünün de Türkiye halkından ve kamuoyundan gizlendiği anlaşılmıştır.

ERDOĞAN VE AKAR ASKER KAYIPLARINI GİZLİYOR

AKP-MHP faşist rejimi bir süre daha iktidarda kalabilmek için Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar’ın emriyle Türk askerlerini gerilla alanlarına sürerek harcamaktadır. Asker ölümleri hiçbir şekilde umurlarında olmadığı gibi, Türk ordusu Zap’ta 8 aya yakın bir sürede 2500 civarında kayıp vermesine rağmen asker ölümlerini Türkiye halkından ve kamuoyundan gizlemektedir. Oysa bu alanlarda çok büyük bir savaş ve Erdoğan ile Akar’ın sorumluluğunda yaşanan ciddi asker kayıpları vardır. İki gün önce ölen binbaşılarını bile bir gece yarısı açıklayıp, sıradan bir olaymış gibi yaklaşıp doğru dürüst haber yapmayarak rütbeli-rütbesiz hiçbir askerlerine değer vermediklerini bir kez daha göstermiş ve Kurdistan’daki savaş gerçeğini kamuoyundan gizlemeye çalışmışlardır.

Güçlerimiz tarafından daha önce belgelenerek kamuoyuna sunulduğu üzere; Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar’ın emri ile asker kayıpları hem gizlenmiş, hem de asker cenazelerine sahip çıkılmamış, savaş alanında bırakılmış ve asker cenazeleri hunharca yakılmıştır. Yeminli Kürt düşmanı faşist rejimlerini bir süre daha iktidarda tutmak isteyen bu özel savaş şefleri insanlık ahlakını, uluslararası savaş yasalarını ve kendi değerlerini bile ayaklar altına alarak sayısız savaş suçu işlemiştir ve halen de işlemeye devam etmektedirler.

TALEP EDİLİRSE CENAZEYİ TESLİM EDEBİLİRİZ

Karşımızda insanlığını tamamen yitirmiş böylesine bir düşman gerçekliği olsa da, Kurdistan Halk Savunma Güçleri olarak; insanlık ahlakına, halkların ortak değerlerine ve savaş yasalarına uyarak, talep etmeleri halinde Mustafa Bazna isimli askerin cenazesini siviller veya sivil toplum kuruluşları aracılığıyla ailesine teslim edebileceğimizi belirtiyoruz.”