HPG, Xakurkê’de hayatını kaybeden 4 gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 10 Nisan’da Xakurkê’ye hava saldırıları sırasında hayatını kaybeden dört gerillanın kimlik bilgilerini açıklayarak andı.

HPG-BİM, “10 Nisan günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesine düzenlediği hava saldırılarında Dersim Baz, Mizgin Kurdistan, Zilan Ciwanro ve Zilan Gerdi yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada, hayatını kaybeden gerillaların özgürlük mücadelesi saflarındaki yeri ve önemine dikkat çekilerek, Kürdistan halkına başsağlığı dilendi.

HPG-BİM, şunları ifade eti: “Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan şiarıyla Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarında yer alan ve bu uğurda büyük bir inançla mücadeleye sarılan Dersim Baz, Mizgin Kurdistan, Zilan Ciwanro ve Zilan Gerdi yoldaşlarımız, bu kutsal davaya katıldıkları andan itibaren, büyük bir inanç, kararlılık ve azim ile dönem görevlerine katılmış; fedakarlığın, bağlılığın ve özgürlük tutkusunun önemli birer örneği olmuştur. Kürdistan dağlarında aldıkları eğitimler ile özgür kadın ve devrimci yaşam ölçülerinde gelişme yakalamak için sürekli bir şekilde çaba sahibi olan yoldaşlarımız, aynı zamanda askeri sanatta da yetkinlik sağlamış, sömürgeci düşmana karşı biledikleri kin ve öfkeleri ile sürekli bir şekilde mücadelenin zaferine odaklanan bir duruşun sahibi olmuştur. Bu değerli yoldaşlarımızın anılarına sahip çıkmak ve onların bizlere devrettiği zafer yürüyüşünü başarıya taşımak, biz geride kalan yoldaşlarının ve tüm yurtsever Kürdistan gençliğinin temel görevidir.

Özgürlüğün ancak büyük fedakarlık ve bedellerle kazanılabileceği bilinciyle mücadele yürüten her dört militan yoldaşımızı saygıyla anıyor, değerli şehit ailelerimiz şahsında yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın bizlere devrettikleri özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”

Gerillaların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Dersim Baz
Adı Soyadı: Helin Gelici
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Dilber - Seyfi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Nisan 2019 / Xakurke

Kod Adı: Mizgin Kurdistan
Adı Soyadı: İpek Bedir
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Makbule - Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Nisan 2019 / Xakurke

Kod Adı: Zilan Ciwanro
Adı Soyadı: Şehla Mehmetveli
Doğum Yeri: Ciwanro
Anne - Baba Adı: Sefiye - Afrasyap
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Nisan 2019 / Xakurke

Kod Adı: Zilan Gerdi
Adı Soyadı: Nezire Yücel
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Nedime - Fazıl
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Nisan 2019 / Xakurke

BESTA'DA BİR ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG-BİM, Türk işgal güçlerinin 24 Nisan’da Botan’a bağlı Besta bölgesinde operasyon başlattığını belirterek, bu operasyon sırasında gerillaların düzenlediği bir sabotaj eyleminde 1 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

Açıklamada şu detaylara yer verildi: “24 Nisan günü sabah saatlerinde Botan’a bağlı Besta’nın Piro, Girê Hêşet, Xirbikê Besta ve Serê Orman alanlarına yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından bir operasyon başlatılmıştır. Aynı gün saat 07.30 sularında güçlerimiz tarafından Girê Mehuşkê mıntıkasında denetime alınan operasyonun kollarından birine yönelik olarak bir eylem gerçekleştirilmiştir. Sabotaj taktiği ile etkili bir şekilde gerçekleştirilen eylem sonucunda netleştirilebilen 1 asker öldürülürken, bir çok askerin de yaralandığı gözlemlenmiştir. 26 Nisan günü herhangi bir sonuç alamadan geri çekilen bu operasyon sürecinde güçlerimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.”

HPG-BİM, 27 Nisan günü akşam saat 18.00’da işgalci Türk ordusuna bağlı savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Haftanin’in Keşan alanını bombaladığını ifade ederek, “Yapılan saldırı sonucunda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir” diye ekledi.