HPG: Zap’ta 1 işgalci cezalandırıldı, 1 kamyon darbelendi

HPG, Batı Zap bölgesinde yapılan gerilla eylemlerinde 1 işgalcinin cezalandırıldığını, 1 kamyonun darbelendiğini; işgalci Türk ordusunun 20’den fazla gerçekleştirdiği saldırılarda ise gerilla kaybının yaşanmadığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 4-6 Ocak tarihleri arasında Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın gerçekleştirdiği eylemlerin ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarını paylaştı. Açıklama şöyle:  

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi

* 4 Ocak saat 10:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimizi yasaklı patlayıcılar ile bombalamak isteyen işgalciler, sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

* 4 Ocak saat 10:10 ve 12:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vuruldu ve 2 mevzi darbelendi.

* 4 Ocak saat 14:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 6 Ocak 08:30 ile 14:30 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

* 6 Ocak saat 16:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

* 4 Ocak saat 12:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait kamyon ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar

* 4 ve 6 Ocak’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ile 3 patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

* 4 Ocak’ta Zap bölgesindeki Şehîd Diyar savaş mevzimiz 2 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar

* 5 ve 6 Ocak’ta Metîna bölgesinin Bêşîli, Şêlazê, Serê Metîna alanı 8 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê, Sinînê, Kolît alanı 6 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê, Girê Bahar Direniş Alanı 4 kez, Qendîl bölgesinin Girê Casûsan, Balayan alanı 4 kez olmak üzere; toplam 22 kez savaş uçakları ile bombalandı. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda hiçbir kaybımız yaşanmadı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.