HSM’den Zap Eyalet Komutanlığı’na kutlama mesajı

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, gerçekleştirdikleri başarılı eylemden dolayı Zap’taki savaşçı ve komutanları kutladı.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Zap Eyaleti başta olmak üzere, 14 Nisan’dan bu yana süren düşmanın kapsamlı işgal saldırıları karşısında tüm yoldaşlarımız Apocu fedai ruh, yüksek kararlılık ve büyük bir fedakarlıkla destansı direnişler geliştirmiştir. 8 aya yakın bir süredir kesintisiz devam eden bu direniş sürecinde kahramanca şehadete ulaşan şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, siz değerli Zap Eyaleti savaşçı ve komutanlarını en derin yoldaşlık duygularıyla selamlıyoruz.

5 Aralık günü Zap’ın Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Kuncî savaş mevzileri çevresindeki işgalcilerin denetim altına alınarak sabotaj taktiğiyle vurulması ve 1’i rütbeli en az 3 işgalcinin cezalandırılmış olması başarılı bir eylemdir. Zorlu kış koşullarında büyük bir fedakârlık, yüksek taktik yaratıcılık ve taktik zekayla gerçekleştirilen bu başarılı eylemde koordine düzeyindeki rütbeli işgalcinin özellikle hedeflenerek cezalandırılması çok isabetli olmuştur. Bu sonuç alıcı eylem etkisini hemen göstermiş, AKP-MHP faşist rejimi ve onun özel savaş medyası bu savaştaki kayıplarını ne kadar gizlemeye çalışsa da binbaşısının öldüğünü itiraf etmek zorunda kalmıştır.

Bu eylemin Komutan Doğan Jîrkî yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin intikamı için gerçekleştirilmiş olması eyleminizi daha anlamlı ve değerli kılmıştır. Bu başarılı eylemde yer alan ve emeği geçen yoldaşlar başta olmak üzere, Zap Eyaleti’ndeki tüm savaşçı ve komutanları kutluyoruz. Zap Eyalet Güçleri şahsında Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nde yer alan tüm arkadaşları en içten devrimci duygularla selamlıyor, başarılarınızın devamını diliyoruz."