GÖRÜNTÜLÜ

Karayılan: Rêber Apo’nun çizgisi ışığında kazanacağız!

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, Newroz için gönderdiği mesajda tarihi önemde bir Newroz yaşadıklarını ifade ederek “Rêber Apo’nun çizgisi ışığında, kahraman şehitlerimizin takipçiliğinde, bu tarihi dönemde kazanacağız” dedi.

KARAYILAN'DAN NEWROZ MESAJI

2024 Newroz’u nedeniyle bir mesaj yayınlayan Murat Karayılan, AKP-MHP faşist hükümetinin Kurdistan Özgürlük Gerillalarına karşı yeni bir saldırı içerisinde olduğuna işaret ederek  “hiçbir zaman ve asla geri adım atmayacağız. Dostlarımız ve halkımız bilmeli ki; biz bu dönemde tarihi bir direniş sergilemeye hazırız ve kendimize güveniyoruz. Neden? Halkımızın bizimle olduğunu biliyoruz ve kendimize güveniyoruz. En büyük güç halkın kendisidir. Bu yüzden kimseden korkmuyoruz. Saldırılara gereken cevabı yetkince vereceğiz” dedi.

Stêrk TV'de yayınlanan Murat Karayılan’ın mesajı şu şekilde:

“Hareketimizin yönetimi adına Rêber Apo’nun Newroz bayramını kutluyor, selam, saygı ve bağlılığımızı sunuyorum. Yine tüm Kurdistan halkının, şehit annelerinin, tüm bölge halkının, ilerici insanlığın, tüm arkadaşların, sempatizanların, çalışanların Newroz bayramını kutluyoruz. Yeni yılda bütün herkese başarılar diliyoruz. Bu kutlu günde, tüm devrim şehitlerini, tüm Newroz şehitlerini çağdaş Kawa heval Mazlum Doğan şahsında anıyor, anıları önünde eğiliyor, onlara verdiğimiz sözü yineliyoruz.

ÖNDER APO 51 YIL ÖNCE BİR NEWROZ GÜNÜ YOLA ÇIKTI

Newroz bayramının, halkımızın ve bölge halklarının tarihinde önemli bir yeri vardır. Fakat hareket ve mücadele tarihimizde daha önemli ve özel bir yeri vardır. Rêber Apo, 51 yıl önce Newroz gününde yola çıktı ve o günden bugüne kadar, Kurdistan’da Newroz ateşinin gürleşmesi, Newroz ruhunun güçlenmesi için çok önemli çabalar sergiledi. Newroz’da, çağdaş Kawa Mazlum Doğan, Amed Zindanı koşullarında zulme karşı büyük eylemi geliştirdi. Daha sonra özgür Kürt kadınları Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Ronahi ve Berivanlar Newroz ateşini kendi bedenleriyle gürleştirdiler; Mazlum Doğanların takipçileri oldular. Yine Kurdistan’da, Cizîra Botan ve Nisêbîn başta olmak üzere Kurdistan’ın birçok yerinde halkımız, büyük bir fedakarlık ve cesaretle; birçok şehit verdi, yüzlerce şehit verdi ve Newroz ateşini böyle gürleştirdi, Newroz ruhunu yükselttiler. Newroz böylece tarihsel anlamına ulaştı ve ulusal mücadele ruhunu oluşturdu.

STRASBOURG VE ÖZGÜRLÜK NÖBETİ EYLEMCİLERİNE SELAM

10 Ekim 2023’te enternasyonalist dostlarımız tarafından Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için bir hamle ilan edildi. Bu hamle giderek gelişiyor ve bu Newrozla birlikte bu hamlenin daha da gürleşeceğine ve güçleneceğine inanıyoruz. Bu hamleye katılan herkesi özellikle enternasyonel dostlarımızı selamlıyoruz. Zındanda açlık grevindeki eylemcileri selamlıyoruz. Adalet nöbetindeki annelerin hepsini selamlıyoruz. 12 yıldır Strasburg’daki Avrupa Konseyi önünde Rêber Apo’ya özgürlük nöbeti tutan eylemcilerin hepsini selamlıyoruz. Uzun bir zamandır Ş. Rüstem Cudi Kampı’nda Özgürlük Nöbeti tutan yurtseverleri selamlıyor, hepsini kutluyoruz.

MİLYONLAR ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYOR

Değerli arkadaşlar,

2024 Newrozu, sıradan bir Newroz değildir. Tarihsel bir dönemde 2024 Newrozunu karşılıyoruz. Ve önemli olan; bu Newroz, Kürt halkının temsilciliğini yapan kurumlar ve Kürt dostları "Önder Apo’ya özgürlük Newrozu" ilan ettiler. Bu çok önemli ve anlamlıdır. İlk kez, 4 parça Kurdistan’da ve ülke dışında halkımız "Rêber Apo’nun özgürlüğü ve Biji Serok Apo" sloganlarıyla bu Newroz’u karşılıyor. Bugün, alanlarda milyonlarca, on milyonlarca insanımız bu sloganı haykırıyor. Ne istiyorlar? Rêber Apo’nun özgürlüğünü istiyorlar. Halkımız, Rêber Apo’nun özgürlüğünü, kendi özgür kimliği olarak görüyor. Bu yüzden alanlarda haykırıyorlar. "Kürt halkının sesini duyun, Rêber Apo’nun özgürlüğü haykırışlarını duyun" diyorlar. Vicdansız ve kalleş komplocuların duyması gerekiyor.

Burada, biz çağrı yapıyoruz; bütün ilgili, küresel, komplocu güçler; yeter artık! Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü terörü desteklemeyin! Yeter artık! Çıkarlarınız için Kürt halkının geleceğini karartmayın ve Kürt halkının çağrısına kulan verin; Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürdistan halkının özgürlüğü doğal ve meşru bir haktır! Bu hakikate karşı ahlaki ve insani görevinizi yerine getirin.

DOSTA DÜŞMANA İRADEMİZİ GÖSTERMEK İÇİN SANDIK BAŞINA

Bu Newroz’un ikinci önemi ise; bildiğiniz gibi 10 gün sonra Bakurê Kurdistan’da yerel seçimler var. Yerel seçimlerde, halkımız belediye eşbaşkanlarını seçecekler ama AKP-MHP rejimi halkımızın iradesini tanımıyor ve kayyumlar atıyor. Böyle bir şey evrensel hukukta yoktur. Resmi bir biçimde halkımızın iradesini çiğniyor, tanımak istemiyor. Bu yüzden tüm halkımız, halkımızın tüm dostları, sosyalistler, demokrasi yanlısı kimseler, 2024 Newroz ruhuyla, bu siyasete karşı sessiz kalmamalılar, seçimlere katılmalılar; gidip iradelerini göstermelidirler. İrademize sahip çıktığımızı, kayyum siyasetini kabul etmediğimizi göstermeliler. Bu yüzden halkımız bu seçimlere sadece bazı kişileri seçmek için değil; hayır; tüm dünyaya, dost ve düşmana karşı iradesini göstermek için gidip oyunu kullanmalıdır.

ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Üçüncüsü; önemli bir dönemden geçiyoruz. İçinde olduğumuz dönem, halkımız ve dostlarımızın takip ettiği gibi, AKP-MHP ve Ergenekon devleti bize, Kürdistan Özgürlük Gerillalarına, Kürt halkının kazanımlarına karşı yeni bir saldırı hazırlığı içerisindedir. Bölgede ve dünyada diplomasi trafiği yürütüyorlar ve biz hazırlıklarının olduğunu biliyoruz. Fakat artık onlar tek başlarına Kürdistan Özgürlük Gerillalarına karşı başarılı olamayacaklarını biliyorlar. Bu yüzden gerillaya karşı beraber savaşmak için kendilerine yandaş bulma çabası içerisine girmişler. Onlar şimdi bunun peşine düşmüşler. Ve biz biliyoruz ki; niyetleri kötüdür. Yeni Osmanlıcılık ferasetiyle, Turanist, milliyetçi zihniyetle halkımızın tüm kazanımlarını yok etmek, Misak-ı Milli’yi işgal etmek, Irak ve Suriye’de Arap halkını himayeleri altına almak istiyorlar. Esas amaçları budur. Ama bu niyetlerini sahtekarlıkla gizliyorlar ve böylece kendilerine destekçi yaratmaya çalışıyorlar.

Faşist Türk devlet rejimi, Kurdistan’a, özellikle özgürleştirilmiş topraklara, Teröristan diyor. Fakat bakın; bu yerlerde kendisi ne yapıyor? Terör yürütüyor. İnsanları suikast ediyor, ajanları eliyle öldürüyor, şehit ediyor, katlediyor, insansız uçaklarla katlediyor. Bugün Türkiye devleti tüm Başur Kurdistan’da, Şengal’de, Rojava Kurdistanı'nda terör yürütüyor; eşkıya gibi herkesi tehdit ediyor, şantaj yapıyor. Türk devletinin barbarlıklarını bilmek isteyenler, Efrin’e baksın neler yapıyor. Eşkıya, barbar bir devlet gibi etrafını korkutmak ve kendisini hakim kılmak istiyor. Bu yaklaşıma karşı hiçbir zaman ve asla geri adım atmayacağız. Dostlarımız ve halkımız bilmeli ki; biz bu dönemde tarihi bir direniş sergilemeye hazırız ve kendimize güveniyoruz. Neden? Halkımızın bizimle olduğunu biliyoruz ve kendimize güveniyoruz. En büyük güç halkın kendisidir. Bu yüzden kimseden korkmuyoruz. Saldırılara gereken cevabı yetkince vereceğiz. Bunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor.

İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY ULUSAL BİRLİKTİR

Fakat şimdi halkımızın, Kurdistan özgürlük davasının ihtiyacı olan şey; ulusal birliktir. Yani ulusal bir stratejidir. Bu tarihi dönemde Kürt halkının ulusal bir stratejisi olmalıdır. Bu yüzden, Örgüt olarak ulusal birliğin kurulması yönünde çağrı yapıyoruz. Gelmeyen gelmesin. Yurtsever olanlar mutlaka aralarında anlaşmalı, ulusal, ortak bir strateji oluşturmalıdır. Herkesin bilmesi lazım ki; bu önemli ve tarihi dönemde, halkımızın Mezopotamya toprakları üzerinde, Ortadoğu’da, özgür bir biçimde yaşaması için Hareket olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.

Bu hususta, stratejik ve taktik derinliğimiz vardır, tecrübemiz vardır. Teknik ve taktik üzerinde hakimiyetimiz vardır. Bu temelde yetkince direneceğiz. Biz savaş yanlısı değiliz ama savaş isteyen saldırganlara karşı da gerekli cevabı veririz. Dünya alem bunu bilmelidir. Burada çağrımız vardır; Türk devleti ülkemize yönelik terör yürütüyor, soykırımcı siyaseti hakim kılmak istiyor, Önderliğimiz üzerinde ağır bir tecrit yürütüyor. Bunların hepsi insanlık dışıdır, barbarlıktır. Türk devletinin bu katliam ve barbarlığına kimse ortak olmamalıdır. Çağrımız NATO güçlerine, çağrımız Türkiye’ye destek veren güçleredir: Herkesin bilmesi gerekiyor ki; yürüyüşümüz adil bir yürüyüştür, doğru bir yürüyüştür. İsteklerimiz doğal ve meşru isteklerdir, bunlar için elimizden ne geliyorsa yapacağız ve kazanacağız. Bugün her zamankinden daha fazla başarıya inanıyoruz. Kendimize inanıyoruz, halkımıza inanıyoruz, dostlarımıza inanıyoruz. Rêber Apo’nun çizgisi ışığında, kahraman şehitlerimizin takipçiliğinde, bu tarihi dönemde kazanacağız. Bu temelde tekrar Newroz bayramınızı kutluyorum. Rêber Apo’yu özgürleştirme ve Kürdistan’ı özgürleştirme yürüyüşünde herkese başarılar diliyorum.”