GÖRÜNTÜLÜ

Karker: Dini kullananlar her yerde teşhir edilmeli

Kürt halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayan KCK Halklar ve İnançlar Komitesi Üyesi Mîrxan Karker, “Günümüzde dini kullananların söylemleri başka, yaşamları başka. Bu emek düşmanlarını iyi tanımak, her yerde teşhir etmek lazım” dedi.

KURBAN BAYRAMI MESAJI

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi üyesi Mirxan Karker, Kürt halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Kurbanın anlamlı bir sembol olduğunu söyleyen Mîrxan Karker, “Mesele sadece gidip bir hayvan kesmek değil. O dönem zalimler, krallar insanların her şeyini almışlardı, yetmemiş bir de çocuğunuzu bizim için keseceksiniz demişler. Eğer çocuğunuzu kurban etmezseniz tufan olur, perişan olursunuz, yaşam size haram olur, cehenneme atılacaksınız, diyorlar. Yani bir taraftan insanları korkutuyor, diğer taraftan da umut veriyorlar. Bizim dediğimizi yaparsanız cennete gidersiniz, yapmazsanız cehenneme gidersiniz diyorlar. Hz. İbrahim, çıkarlar için, iktidarlar için insanların artık öldürülmemesi gerektiğini söylüyor ve başka bir sembol buluyor.

Fakat günümüzde Hz. İbrahim’in adını kullananlar o günün zalimlerinin yaptığı şeyleri yapıyorlar. Çıkarları için devlet adına, din adına, bayrak adına, sınır adına insanları savaştırıyorlar, insanları katlediyorlar, kafalarını kesiyorlar, insanları kaybediyorlar, işkence ediyorlar. Yani Nemrutların yürüttüğü tarzı yürütüyorlar. Ama Hz. İbrahim bunu kabul etmedi. Günümüzdeki zalimler de insanların dini gerçekleri öğrenmemeleri için birçok kurum inşa etmişler. Örneğin Diyanete devasa bir bütçe ayrılıyor, çalışanları son model araçlar kullanıyor, binlerce üyesi var. 2 kişinin bile gitmediği binlerce kişilik Camiler yapıyorlar. Kabe’ye bakın ne kadar sade, bir de bunların yaptıkları şeylere bakın. Bunlar hırsızlıklarını, yalanları gizlemek için “Sarayı kendime yaptım, Allah’ın evini de saray gibi yaptım” diyor. Kabe’ye milyonlarca kişi gidiyor ama sadedir. Bunların elinden gelse Kabe’nin bile şeklini değiştirirlerdi” ifadelerini kullandı.

EMEK DÜŞMANLARINI İYİ TANIMAK LAZIM

Mevcut iktidarın sürekli dini kullanarak fakirlik felsefesi yaptığının altını çizen KCK Halklar ve İnançlar Komitesi Üyesi Karker, “Yoksul insanların zenginlerden 500 yıl önce cennete gittiğini söylüyor. Madem öyle senin her yerde sarayın var, malın mülkün var o zaman sen neden cennete gitmek için saraylarını, malını mülkünü fakirlere vermiyorsun. Bu münafıklar, dinsiz, imansızlar toplumla resmen dalga geçiyorlar. Dini kullanan bu insanların söyledikleri başka, yaşamları başka. Bu emek düşmanlarını iyi tanımak lazım. Bundan dolayı halkımız, inançlı insanlar, Meleler, dini bilgilere sahip insanlar, bu münafıkları teşhir etmelidir. Bu vesileyle bir kez daha direnişçi halkımızın, Önderliğimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu.

 KCK Halklar ve İnançlar Komitesi üyesi Mîrxan Karker’in Kurban Bayramı mesajı şöyle: