Kayyum, Van’ın sokaklarını otoparka çevirdi

DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi'ni gasp eden kayyum, cadde ve sokakları otoparka çevirdi. Sokakların ticarethaneye dönüştürüldüğünü söyleyen Vanlılar, belediye gaspçısına tepki gösterdi.

AKP iktidarı tarafından gasp edilen BDP'li Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu Murat Zorluoğu, Van’ın tüm cadde ve sokaklarını otopark adı altında ticarethaneye çevirerek araç sahiplerinden 2 ile 20 lira arasında ücret almaya başladı. DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi’nin Van’da otopark sorununu gidermek için yaptığı kapalı oto parkı ve İpekyolu ilçesinde bulunan 6 bin 682 metrekarelik ve 424 araçlık çok katlı otoparkı satan kayyumun tüm cadde ve sokakları otoparka çevrilerek araç sahiplerinden zorla para alınmasına Vanlılar tepki gösterdi.

Güvenlik gerekçesiyle adını açıklamak istemeyen bir kişi, "Daha önce zorla belediyemize zorla el koydular, Belediye Eşbaşkanımızı tutukladılar. Borçsuz olan belediyemizi, 1 milyar lira borca soktular. Belediyemizin tüm mallarını sattılar. Şimdi ellerinde satacak bir şey kalmayınca, cadde ve sokakları satmaya başladılar. Şehir merkezinde, nereye aracımızı park etsek hemen fiş kesip, para alıyorlar. Bunlar 2 yılda Van’ı bitirdiler. Çok yakında parklarda oturan vatandaşlardan para alacaklar. Bunların tek derdi, vatandaşı soymaktır" dedi.

YOLSUZLUKLARI İSPATLANAN KAYYUM AKP TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ

2 yıl AKP iktidarının siyasi darbesinin ardından Van Büyükşehir Belediyesi'ni gasp eden kayyum, hem belediyenin tüm taşınmaz mallarını sattı, hem de belediyeyi 1 milyar lira borcun altına soktu. Van Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığı da müfettiş raporlarında ispatlanmasına rağmen kayyum Murat Zorluoğu hakkında herhangi bir soruşturma açılmadı. Van Büyükşehir Belediyesi’ne büyük borç bırakan ve yolsuzlukları ispatlanan Zorluoğlu, AKP tarafından ödüllendirilerek Trabzon Büyükşehir Belediyesi adayı yapıldı.