Kayyumları Kurdistan’dan göndereceğiz

DEM Parti belediye eşbaşkan adaylıkları için yapılan ön seçimleri değerlendiren partinin Elih İl Eşbaşkanı Hüseyin Sarik, "Kenetlenecek ve partimiz için çalışacağız. Kayyumları Kurdistan’dan hep birlikte göndereceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimleri öncesi adaylarını belirlemek üzere 11’i il olmak üzere 90 merkezde ön seçim gerçekleştirdi. 14 Ocak’ta sandık sonuçlarının kesinleştiği Êlih’te Gülistan Sönük ve Mehdi Öztüzün, delegelerin oylarıyla belediye eşbaşkan adayları seçildi.

DEM Parti Elih İl Eşbaşkanı Hüseyin Sarik, ön seçime ve halkın sahiplenişine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

SAHİPLENME VE SAĞDUYU

Sarik, ön seçimlerin kentte büyük bir heyecan yarattığını ve önemli bir sahiplenmenin ön plana çıktığını kaydederek, “Bu, ilk kez yapılan bir şeydi ve biz de organize etme sürecinde çok heyecanlıydık. Aday adaylık başvurularının sonlanmasının ardından aday adaylarımız delegeleri evlerinde, iş yerlerinde ziyaret etti ve destek istedi. Bu aracılıkla da kentin tüm kesimleri ön seçimden haberdar olarak demokrasi şölenine hazırlandı. Kentte halkın tüm dikkati ön seçimdeydi ve nasıl bir seçim olacağını hepimiz merak ediyorduk. Delege listeleri oluşturulurken de mahalle meclislerinden parti çalışanlarına kadar, emek örgütleri, basın alanı, kadın ve gençlik örgütleri gibi her kesimden bireyi dahil etmeye çalıştık. Genel seçimler gibi 18 yaşını geçen her birey değil, her aileden 2 kişiyi delege seçmeye çalıştık. Böylelikle 5 bin delege belirlenmiş oldu. Seçim günü de büyük bir sahiplenme ve sağ duyu söz konusuydu” diye belirtti.

KAZANAN BİREYLER DEĞİL PARTİMİZDİR

Sarik, aday belirleme noktasında halkın söz sahibi olmak istediğini ön seçimlerde net gördüklerini ifade ederek, “Halk inisiyatifsiz bırakılmak istemiyor. Zaten milletvekilli seçimlerinde aldığımız eleştiriler ve öneriler doğrultusunda yerel seçimlerde ön seçim yapma kararına varılmıştı. Tabii kısmi eksiklerimiz, tekniki yetersizliklerimiz yaşansa da süreci en şeffaf şekilde atlattığımızı düşünüyorum. Seçim günü sabahın erken saatlerinde seçimin yapıldığı salon dolup taşmıştı. Daha görevliler bile gelmemişken halk salona akın etmişti. Heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Bu bizi de çok heyecanlandırdı ve inancımızı yeşertti. 15 sandıkta oy kullanıldı. Sandıklar alfabetik olarak düzenlendi ve her delege kendi harfinin olduğu sandıkta oyunu kullandı. 5 bin 500 delegemiz vardı ancak 3 bin 200 delegemiz oyunu kullandı. İlk gün yapılan seçimde sonuç çıkmadığı için seçim ikinci tura kaldı. Aday adaylarımız da her iki turda da yoldaşlık çerçevesinde hareket etti. Yoldaşça bir rekabet yaşadılar. İlk gün de, ikinci turda da yan yana fotoğraflar verdiler” diye anlattı.

KAYYUMLARI KURDISTAN’DAN GÖNDERECEĞİZ

Sarik, aday adaylarının tavrının ve yaklaşımının önemli olduğuna değinerek, “Onların bıraktığı izlenim şuydu: Sonuç ne olursa olsun kazanan bireyler değil partidir. Bizim de başından beri iddiamız buydu. Tüm arkadaşlarımız emekçidir, tüm arkadaşlarımız bu mücadelenin bir parçasıdır ve kayyumlara karşı, saldırıların da bu kadar sıcak yaşandığı bir dönemde aday adayı olan her arkadaşımız, sorumluluğu göğüslemek isteyen her arkadaşımız kıymetlidir. Ön seçimleri oturtmak ve eksiklerimizi gidermek için yerel seçimlerden sonra çalışmalarımız ve halkımızla da görüşmelerimiz olacaktır. Yaşadığımız eksikleri ölçüp tartacağız.

Özel savaş politikalarının derinden yaşandığı ve yaşatıldığı Kurdistan kentlerinden biri de Êlih’tir. Özellikle kadın kimliğinin ve kadın mücadelesinin en fazla hedef alındığı bir yerdir. Tüm bunlara karşı güçlü bir mücadele elzemdir. Dönemin perspektifini belirlemek için bu seçim de önemliydi. İktidara da bir cevaptı. Üzerimizdeki ölü toprağı attık. Halkın kendini ve kentini yönettiği bir süreç bizleri bekliyor. Partimiz etrafında kenetlenecek ve partimiz için çalışacağız. Şimdi Elih’te yerel seçimler için çalışacağız ve ev ev, sokak sokak, esnaf esnaf halkımızı ziyaret edeceğiz. Kayyumları Kurdistan’dan hep birlikte göndereceğiz” dedi.