KCK: DAİŞ’İ Kirman’da saldırtan Tayyip Erdoğan yönetimidir

İran’ın Kirman kentinde halka yönelik intihar saldırısını kınayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “katliamdan duyduğumuz derin üzüntüyle İran halklarının ve yönetiminin acısını paylaşıyoruz” dedi.

Saldırının arkasında 0rtadoğu'daki savaşın derinleşmesini isteyen güçlerin bulunduğuna işaret eden Eşbaşkanlık açıklamasında, “DAİŞ, Ortadoğu'da savaşın derinleşmesini isteyen güçler tarafından desteklenip başta Kürtler olmak üzere tüm halklara saldırtıldı. Şimdi de aynı güçler aynı amaçlar için DAİŞ'i saldırtmışlardır. Dün kim DAİŞ'in arkasında duruyordu ise bugün de DAİŞ'in arkasında duran ve DAİŞ'i saldırtan onlardır” vurgusu yer aldı.

 KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın yazılı açıklaması şöyle:

“3 Ocak 2024 tarihinde İran'ın Kirman şehrinde Kasım Süleymani'yi anmak için mezarlığa giden halka yönelik bir saldırı gerçekleşmiş ve büyük bir katliam yaşanmıştır. Bu saldırıda onlarca insan yaşamını yitirmiş ve yüzlercesi yaralanmıştır. Hareketimiz ve halkımız adına katledilen insanları saygıyla anıyor ve başta yaşamını yitirenlerin aileleri olmak üzere bütün İran halklarına başsağlığı diliyoruz, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. DAİŞ zihniyetiyle gerçekleştiği baştan beri belli olan ve şimdi DAİŞ tarafından yapıldığı belirtilen bu katliamı şiddetle kınıyoruz.

SAVAŞIN ORTADOĞU’YA YAYILMASI AMAÇLANMIŞTIR

Bu saldırı sadece İran halklarını değil, bütün Ortadoğu halklarını hedeflemiş ve Ortadoğu'da savaşın derinleşmesi ve yayılması amacıyla gerçekleştirilmiştir. Dolayısıyla saldırının arkasında 0rtadoğu'daki savaşın derinleşmesini isteyen güçler vardır. Hamas ile İsrail'i birbiriyle çatıştıran ama bu olduktan sonra bekledikleri sonucu alamayan bazı güçler Ortadoğu'da çatışmaların daha da derinleşmesini ve savaşın bütün bölgeye yayılmasını istiyor ve bunun gayreti içerisinde bulunuyorlar. Ortadoğu'da savaşın derinleşmesini İsteyen bu güçler öteden beri İran devletiyle İsrail ve ABD'yi çatıştırmak için çabalamaktadırlar. Bu saldırının İran'da yapılması ve Kasım Süleymani ve arkadaşlarının anıldığı güne denk getirilmesi böyle bir amacı ve planı ortaya koymaktadır. Bu saldırıyla birlikte Gazze'deki savaşa karşılarmış gibi kendilerini göstermeye çalışan bu güçlerin gerçek yüzleri de açığa çıkmıştır.

DÜN DAİŞ’İN ARKASINDA DURAN GÜÇLER SALDIRTTI

Bu katliamın DAİŞ tarafından yapılması, DAİŞ gerçeğini ve DAİŞ'in arkasında bulunan güçleri ve onların amaçlarını ortaya koymaktadır. DAİŞ, Ortadoğu'da savaşın derinleşmesini isteyen güçler tarafından desteklenip başta Kürtler olmak üzere tüm halklara saldırtıldı. Şimdi de aynı güçler aynı amaçlar için DAİŞ'i saldırtmışlardır. Dün kim DAİŞ'in arkasında duruyordu ise bugün de DAİŞ'in arkasında duran ve DAİŞ'i saldırtan onlardır. Kürt Özgürlük Hareketi ve Kurdistan halkı Ortadoğu'da savaşın ve çatışmanın derinleşmesi, Ortadoğu'nun bütünüyle kan gölüne ve mezarlığa dönüştürülmesi amacıyla halkların üzerine salınan DAİŞ vahşetine ve faşizmine karşı savaştı ve DAiŞ'i yenerek Ortadoğu ve dünyayı büyük bir beladan kurtardı, DAİŞ'e karşı en büyük mücadeleyi Kürt halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi vermiştir. Bundan sonra da hareketimiz ve halkımız DAİŞ'e ve onun arkasındaki güçlere karşı mücadele etmeye ve DAİŞ'in her türlü saldırısı karşısında durmaya devam edecektir. Bu saldırı daha önce Bakur, Rojava ve Türkiye olmak üzere birçok yerde halkımıza ve devrimi demokratik kesimlere yönelik gerçekleşen ve katliamla sonuçlanan saldırılarla benzerlik göstermektedir. Tıpkı Kirman saldırısında olduğu gibi bu saldırılarda da doğrudan halk hedef alınmış ve yüzlerce insan hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır.

KÜRTLERLE SAVAŞ DEMEK, ORTADOĞU’DA SAVAŞIN DERİNLEŞMESİ DEMEKTİR

Başta bu katliamlar olmak üzere DAİŞ'i Kürtlere ve Ortadoğu'daki diğer halklara saldırtan Türk devleti ve Tayyip Erdoğan yönetimiydi. Bugün de DAİŞ'i destekleyen ve amaçları için yönlendiren Türk devleti ve Tayyip Erdoğan yönetimidir. Türk devleti ve Tayyip Erdoğan yönetimi Ortadoğu'da savaşın derinleşmesini istemektedir. Her yerde Kürtlere saldırması, Rojava'ya yönelik bütün altyapı ve üstyapıyı hedefleyecek düzeyde saldırılar gerçekleştirmesi bu gerçeği açıkça ortaya koymaktadır. Bunun herkes tarafından bilinmesi ve anlaşılması gerekir. Kürtlerle savaş demek, Ortadoğu'da savaşın derinleşmesi ve yayılması demektir. Ortadoğu'da barış ve çatışmasızlık gibi bir planları olanların Kürtlerle savaş içerisinde olması düşünülemez.

İRAN HALKLARININ VE YÖNETİMİNİN ACISINI PAYLAŞIYORUZ

 Bir kez daha vahşice gerçekleştirilen Kirman katliamını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor, yaralılara acil şifalar diliyor, katliamdan duyduğumuz derin üzüntüyle İran halklarının ve yönetiminin acısını paylaşıyoruz.”