KDP muhalif seslerden intikam almak istiyor

Rojnews, "Süleyman Ahmet kalemini satmadığı için tutuklu. KDP muhalif seslerden intikam almak istiyor. Güvenliğinden ve yaşamından KDP ve Kurdistan Bölgesi Hükümeti sorumludur” dedi.

Rojnews, Süleymaniye’de bulunan Metro Merkezinde Gazeteci Süleyman Ahmet’in KDP güçlerince kaçırılması ve akıbetine ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında açıklama Rojnews adına Hawrê Karwan tarafından okundu.
Açıklamada, "Arapça servisi editörümüz Süleyman Ahmet  93 gün önce Fîşxabur Sınır Kapısından KDP asayişi tarafından kaçırıldı. Ailesi bugüne kadar akıbeti hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadı" denildi.
Hukuki girişimlerin de sonuçsuz kaldığının vurgulandığı açıklamada, Ahmet'le görüşmenin engellendiği belirtildi.
Açıklamada, "Tüm girişimlere rağmen Hewlêr’de bulunan Kurdistan Bölgesi Gazeteciler Birliği Sendikası Süleyman Ahmet’in dosyasına çok duyarsız yaklaşarak, dosyaya siyasi parti gözüyle bakmaktadır" denildi.
Rojnews'in açıklamasında şunlar da kaydedildi:
"Süleyman Ahmet özgür ve bağımsız bir gazetecilik çizgisinde kalemini satmadan 5 yıldır Rojnews’te çalışıyor. Süleyman Ahmet ifade özgürlüğü kapsamında  Behdinan tutukluları başta olmak üzere tüm davaların gazeteci ve insan hakları çerçevesinde yılmaz bir savunucusuydu. Bugünde özgürlük düşmanı aşiret zindanlarında doğrudan şaşmayan tutumunun bedelini ödüyor.
Süleyman Ahmet’in kaçırılması Irak ve Kurdistan Bölgesindeki basın özgürlüğü yasalarının ayaklar altına alınmasının en somut göstergesidir. Aynı zamanda insan haklarının ayaklar altına alınmasıdır. Süleyman Ahmet’in kaçırılmasının hiçbir yasa ve mantıkta karşılığı yoktur.
KDP’nin bu tutumu tüm yurtsever ve muhalif seslerin içinde bulunduğu tehlikeyi gösterdiği gibi aynı zamanda onlardan aldığı siyasi intikamdır.
Süleyman Ahmet kesinlikle suçsuzdur. O, özgür ve bağımsız bir basın anlayışıyla çalıştığı için kaçırılıp tutuklandı. Süleyman Ahmet’in yaşamından ve güvenliğinden KDP ve Kurdistan Bölgesi Hükümeti sorumludur. Bu davanın peşini bırakmayarak her gün takipçisi olacağız. Süleyman Ahmet şartsız, koşulsuz bir an önce serbest bırakılmalıdır.”
Toplantıda Süleyman Ahmet’in avukatlarından Neriman Ahmet, Çetir Medya Şirketi adına Kemal Hemereza ve Metro Merkezi de açıklama yaptı.